Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisä-Suomen poliisi kirjasi karut tehtävälukemat viikonvaihteen ajalta – Varsinkin Tampereella työllistettiin virkavaltaa oikein urakalla, Elokapinasta kirjattiin sakot 38 mielenosoittajalle

Sisä-Suomen poliisi on raportoinut poikkeuksellisen karusta työviikonvaihteesta, joka työllisti virkavaltaa erityisesti Tampereella. Poliisilla oli perjantaiaamun ja maanantaiaamun välillä noin 1 500 tehtävää.

Viikonloppua värittivät muun muassa lukuisat vakavat väkivallanteot ja viisi virkamiehen väkivaltaista vastustamista. Muutoinkin viikonloppu oli poliisin mukaan tehtävämääriltään vilkas ja vaativa erityisesti Tampereella.

Koko poliisilaitoksen alueella oli perjantaiaamun ja maanantaiaamun välisenä aikana yhteensä 1 484 poliisitehtävää, joista oma-aloitteisia valvontatehtäviä oli 497.

Muiden tehtävien ohella poliisia työllisti lauantaina ennalta ilmoittamaton mielenilmaus Tampereella. Kyseessä on Elokapina-mielenosoitus, jossa runsaat 50 mielenosoittajaa kokoontui Satamakadun ja Hämeenpuiston risteykseen kello 14 aikaan estäen liikenteen Satamakadulla.

Kello 19 aikaan mielenosoittajat siirtyivät Hämeenpuistoon tukkien Hämeenpuiston molemmat ajoväylät. Poliisi antoi heille siirtymiskäskyn, jota osa mielenosoittajista noudatti. Henkilöt, jotka eivät noudattaneet siirtymiskäskyä, otettiin kiinni poliisilain perusteella ja heille annettiin sakkorangaistus niskoittelusta. Sakotettuja oli kaikkiaan 38 henkilöä.

Hämeenpuisto ja Satamakatu saatiin poliisin mukaan avattua liikenteelle lauantaina kello 20 aikaan.