Costello Hautamäki oli lähdössä Jussi Hakulisen kimppaan – Yön levysessiolla meinasi olla kohtalokas seuraus Popedalle

– Sehän olisi merkinnyt sitä, että Poko Rekordsin kaksi merkittävää bändiä, Popeda ja Yö, olisivat menettäneet samalla kertaa biisintekijänsä, tamperelainen musiikkivaikuttaja, kustantaja ja levykauppias Kari "Epe" Helenius kertoo uutuuskirjassa Epe - Levymoguli (Johnny Kniga, toim. Timo Kanerva).

Poko Rekordsin omistaja Epe Helenius viittaa tilanteeseen, jossa Jussi Hakulinen oli lähdössä Yöstä ja Costello Hautamäki Popedasta ja että miehet olivat aikeissa perustaa yhteisen bändin.

Hautamäki tuotti Yön Nuorallatanssija-levyn, joka ilmestyi vuonna 1984. Hakulinen kipuili koko tuotannon ajan ja erosi lopulta Yöstä.

Kirja: "Aamiaishuone oli melkein tyhjä emmekä edes tervehtineet toisiamme" – Michael Monroen ja Epe Heleniuksen sukset menivät erittäin pahasti ristiin

Hautamäki ja Hakulinen olivat Epe Heleniuksen kirjan mukaan suunnitelleet levyprojektin aikana bändin perustamista. Näin ei lopulta käynyt, sillä Hautamäki pysyi Popedassa ja Hakulinen kasasi kokoon Kinskyn.

– Se kuitenkin on selvää, ettei mitään pitkäikäistä kokoonpanoa Costellon ja Hakulisen yhteisyrityksestä olisi takuulla tullut. Riitoihin se olisi päättynyt, Helenius arvioi kirjassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut