Elokapina osoitti mieltä Tampereen keskustassa – Poliisi otti kiinni 40 henkilöä, liikenne kulkee normaalisti

Elokapina-liike osoitti lauantai-iltana mieltä Tampereen keskustassa. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että protestoijat istuivat ajokaistoilla Hämeenpuistossa ja Satamakadulla estäen autoliikenteen. Poliisin mukaan "mielenosoittajat lisäsivät liikennehaittaa sulkemalla myös Hämeenpuiston ajokaistat molempiin suuntiin." Mielenosoitus haittasi länteen suuntautunutta liikennettä, poliisi arvioi.

Paikalla oli poliisin mukaan lähtötilanteessa noin 100 henkilöä. Poliisi tiedottaa asiasta Twitterissä.

– Mielenilmauksesta ei ole tehty poliisille kokoontumislain mukaista ilmoitusta ennakkoon, mutta poliisi turvaa paikalla sekä mielenosoitusoikeutta että kaupunkilaisten liikkumisvapautta, Sisä-Suomen poliisi tiedotti aiemmin illalla.

Poliisin mukaan osa mielenosoittajista poistui sittemmin kokonaan paikalta, mutta osa ei totellut poliisin antamaa poistumiskäskyä. Poliisi ilmoitti, että käskyä noudattamaton henkilö otetaan kiinni poliisilain nojalla, ja hänen epäillään syyllistyneen niskoitteluun.

Poliisi otti lopulta kiinni "noin 40 henkilöä" jotka eivät noudattaneet poliisin antamaa poistumiskäskyä. Ajokaistat Hämeenpuistossa ja Satamakadulla avautuivat liikenteella iltayhdeksän aikaan.

Sisä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä tiedottavansa lisää asiasta ja lauantain tapahtumista yleisestikin maanantaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut