Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Santalahden ylikulkusillan kantta aletaan valaa ja valutelineitä puretaan syyskuussa – näin se vaikuttaa liikenteeseen Paasikiventiellä

Santalahden uuden ylikulkusillan kantta valetaan aletaan valaa ensi viikolla. Valutöitä tehdään tiistaiaamusta kello 6 lähtien keskiviikon vastaiseen yöhön kello 2 saakka. Syyskuussa sillan valumuotteja puretaan useana yönä. Molemmista työvaiheista aiheutuu liikennemuutoksia.

Valua varten työmaalle on betonikuljetuksia, joita hoidetaan Rantatien, Paasikiventien ja Sahansaarenkadun kautta. Alueella on siis normaalia enemmän työmaaliikennettä, mutta ne eivät vaikuta kaistajärjestelyihin Paasikiventiellä.

Mikäli säätila suunnitellulle valuajalle ei ole sopiva, voidaan valuajankohtaa siirtää. Töitä tehdään yöaikaan ja niistä aiheutuu myös melua lähialueille.

Sillan telineiden eli valumuotin purku käynnistyy arviolta syyskuun alkupuolella. Muottia puretaan yöaikaan, ja silloin Paasikiventien autoliikenteelle tulee kaistamuutoksia. Paasikiventien ajorataa kavennetaan töiden ajaksi siten, että työalueen kohdalla on yksi kaista kumpaankin suuntaan. Purkutöitä suoritetaan suljetulta ajoradalta.

Työt tehdään yöllä hiljaisen liikenteen aikana. Aamulla työmatkaliikenteen alkaessa on käytettävissä normaalisti kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan. Purkutyöt kestävät arviolta kolmisen viikkoa, ja myös näistä voi aiheutua melua lähialueelle.

Santalahden uuden ylikulkusillan valutöiden aikana Santalahden nykyinen puinen ylikulkukäytävä on pois käytöstä. Runsaan työmaaliikenteen vuoksi silta suljetaan turvallisuussyistä tiistaiaamuna kello 6 ja se pysyy suljettuna keskiviikkoyöhön 18.8. kello 2 saakka. Ylikulkusillan pohjoispuolella sijaitseva bussipysäkki (Santalahti 1006) lännen suuntaan on pois käytöstä saman ajan.

Joukkoliikenteen muutoksista tiedottaa tarkemmin Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse. Jalankulku alueella ja käytössä oleville bussipysäkeille on töiden aikana ohjattu kiertoreittien kautta.