Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintola- ja puhtauspalveluala kärsii osaajapulasta Pirkanmaalla – Näin kaupunki ja oppilaitokset lähtevät purkamaan ongelmaa

Pirkanmaalla ravintola- ja puhtauspalveluala kärsii osaajapulasta. Tampereen kaupunki, Barona ja Tredu luovat yhdessä uusia ratkaisuja, jotka edistävät työntekijöiden löytämistä ja nopeaa työllistymistä.

Ensi viikon torstaina järjestettävässä Nopsasti duuniin -lähetyksessä kerrotaan alalla tarjolla olevista työtehtävistä, erilaisista työllistymisen keinoista ja etuuksista sekä oppisopimuksella opiskelusta. Osallistujilla on myös mahdollisuus päästä pikatyöhaastatteluun Baronan kanssa.

– Opiskelijoita näille aloille ei ole niin paljon kuin olisi tarvetta. Lisäksi korona toi hotelli- ja ravintola-alalle runsaasti työttömyyttä ja lomautuksia. Kokeista on ollut kova pula jo ennen koronaa. Epätietoisuus tilanteen normalisoitumisesta on ohjannut alalta runsaasti osaajia eri toimialoille, kertoo Baronan asiakkuuspäällikkö Miia Leponen tiedotteessa.

Tällä hetkellä Baronalla on avoinna runsaasti muun muassa tiskaajan, blokkarin, tarjoilijan ja kokin paikkoja sekä muita asiakaspalvelu- ja puhdistustehtäviä. Paikkoja on muun muassa päiväkodeissa, palvelutaloissa, tuotantokeittiöissä, hotelleissa ja ravintoloissa.

– Monet alan työt sopivat nuorille, koska lyhyemmälläkin koulutustaustalla voi päästä kiinni työtehtäviin. Pyrimme auttamaan nuoria ensimmäisen työpaikan löytämisessä, kertoo Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen erityisasiantuntija Sari Pirttiluoto tiedotteessa.

Oppisopimuksen avulla nuori voi saada työpaikan Baronalta nopeasti, vaikka alan koulutusta ei olisi.

– Kun opiskelet oppisopimuksella, olet työsuhteessa, josta saat palkkaa. Samalla hankit koulutuksen ja arvokasta alan työkokemusta käytännönläheisesti. Työpaikkaohjaaja on ohjaamassa ja perehdyttämässä työpaikalla. Lisäksi oppisopimukseen kuuluu opiskelua Tredun Santalahdentien toimipisteessä ja verkossa, kertoo Tredun asiakkuuspäällikkö Erja Luttinen.

Opiskelija voi suorittaa tutkintoa pala palalta ja halutessaan suorittaa jopa koko tutkinnon. Oppisopimus sopii paitsi nuorille mutta samoin myös työelämän konkareille, lisäkoulutuksen hankkijoille sekä alanvaihtajille.