Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lastenkulttuurikeskus Rulla palasi takaisin kotiin – "Muutama tamperelainen eskariryhmä on tehnyt meille ötököitä valmiiksi"

Lapset: Samalla avautui uusi näyttely, jossa pääsee kurkistamaan jo mainittujen ötököiden maailmaan.

Lastenkulttuurikeskus Rulla on palannut kotiinsa kulttuuritalo Laikun alakertaan. Sen kunniaksi Rullassa juhlitaan tänä viikonloppuna avajaisia.

Rulla muutti vuosi sitten väliaikaisiin tiloihin sisäilmaongelmien vuoksi.

Ongelmat olivat rakenteissa eivätkä remontin jäljet näy kävijöille. Seiniä on maalattu ja muun muassa näyttelytilan lattia- ja seinämateriaalit vaihdettu, mutta värit ovat samat kuin aiemminkin. Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata, että aulan lukunurkkauksen puut on maalattu uudestaan.

Rullassa avautui tänään myös uusi Pienen pienet ötökät -näyttely. Toiminnallisessa näyttelyssä tervehditään kuninkaallista hämähäkkiä, seurataan pörriäisiä nurinkurin-niityllä ja tutustutaan lasten tekemiin ötököihin.

– Viime kevään aikana muutama tamperelainen eskariryhmä on tehnyt meille ötököitä valmiiksi. Vierailijat pääsevät myös itse tekemään omat ötökkänsä, kertoo kulttuuriohjaaja Merja Kostamovaara.

Jokaisesta ötökästä on kirjoitettu ylös muun muassa nimi ja ruokavalio. Näyttelystä voi bongata muun muassa Pöpsiksen, Nakin, Patin, Viuhkun ja Rambon.

Ötököitä on yhteensä 250. Lasten tekemien ötököiden lisäksi esillä on Luonnontieteellisestä museosta lainassa olevia oikeita hyönteisiä.

Ötökkäteemaa voi jatkaa Rullan Estradi-tilassa, jossa voi pukeutua ötökäksi ja esittää omia esityksiä.

– Toiminnallisuutta, elämyksellisyyttä, tietoa ja mielikuvitusta, kuvailee johtava koordinaattori Marianna Lehtinen Rullan näyttelyä.

Koronarajoitusten vuoksi Rullan asiakasmääriä joudutaan rajaamaan. Rullaan pääsee varaamalla ajan ennakkoon sähköisestä ajanvarauskalenterista.

– Kalenterista näkee, kuinka monta paikkaa on vapaana, Kostamovaara vinkkaa.

Pienen pienet ötökät -näyttely on avoinna 3. lokakuuta asti. Loppusyksystä näyttelytilassa on esillä Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama Tuntupolku, joka on suunnattu vauvoille ja taaperoille.

Lehtinen kertoo, että Suomen lastenkulttuurikeskukset tekevät usein näyttelyvaihtoja.

– Kun näyttely tehdään, niin on tuhlausta tehdä ja hajottaa. Meidänkin Metsänpeitto-näyttely on kiertänyt monta vuotta. Se on nyt Kajaanissa ja ensi keväänä menossa vielä Hyvinkäälle, Lehtinen kertoo.

Metsänpeitto nähtiin Tampereella ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja on nähty myöhemmin uudestaankin. Kostamovaara kertoo, että monia omia näyttelyitä on toivottu uusintana.

– Niitä on aina ajateltu lasten näkökulmasta, Lehtinen kertoo syyn suosiolle.