Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bull Mentula näki omin silmin elämän haurauden joulukuussa 2019, kun verisuoni väpätti kaulalla – "Nuori mies kuvittelee olevansa kuolematon"

Kirja: Voimailulla omaisuutensa tehnyt Mentula kertoo uutuuskirjassaan siitä, kuinka menestyksen ja rahan tavoittelu oli viedä miehen hautaan asti alle 50-vuotiaana.

– Joka sanoo ettei rahalla ole merkitystä, valehtelee.

Oheinen sitaatti on vain yksi Jari ”Bull” Mentulasta kertovan Härkävuosi-kirjan (WSOY) kiteytyksiä. Sen kirjoittaja Marika Lehto sai aikaisemmassa, Hannes Hyvösen elämästä kertovassa Häkissä -kirjassa kohteensa puhumaan hämmentävän suoraan.

Kirja: Bull Mentula pelkäsi kuolevansa marraskuisella automatkalla – "Toi sun syke, mä näen sen"

Bull Mentula palaa salille puolen vuoden tauon jälkeen – IS: "Uuvuin, kroppa oli ylirasittunut"

Bull Mentula julkaisi herkän kuvan – Perheeseen syntyi vauva

Bull Mentulan yritys teki jälleen murskatuloksen, päämies osti itselleen kesämökin – IL: "Järveen en mene vaikka s**tana maksettaisiin"

Bull Mentula jätti äänestämättä presidentinvaaleissa – AL: Tässä syy

Jari "Bull" Mentula sai perheenlisäystä – Muskelimieskin herkistyi: "Kosketus joka ei unohdu"

Sama linja jatkuu Mentulan kanssa. Aiemmin jopa vimmaisesti julkisuudessa kysymyksiin dopingin käytöstä suhtautunut voimamies myöntää nyt suoraan ja seikkaperäisesti, ettei Bull olisi koskaan häräksi kasvanut ilman määrätietoista anabolisten steroidien käyttöä.

Se alkoi Valkeakoskella vuonna 1995. Tuolloin Mentula oli oman arvionsa perusteella rimpula, joka oli jo ehtinyt innostua voimaharjoittelusta tosimielellä. Niin tosissaan, että irtisanoutui työpaikastaankin 20-vuotiaana, koska työt haittasivat harjoittelua.

– Hankin lastin, otan esiin ruiskun ja piikitän itseeni ensimmäisen annoksen anabolisia steroideja, Mentula kuvailee.

Massa alkaa kasvaa tahdilla, jota on vaikea selittää kaurapuuron ja raejuuston luomukseksi. Lähtötilanteessa 80-kiloinen mies painaa ennen pitkää 130 kiloa.

Kaksikymmentäviisi vuotta tästä myöhemmin noutaja koputtelee ovelle säännöllisesti. Karuin ajanjakso Mentulan elämässä ajoittuu marraskuuhun 2019. Äidin syöpä on levinnyt niin pahasti, ettei etäispesäkkeitä saada enää mitenkään pois: hänelle annetaan kaksi viikkoa elinaikaa.

Poika taas painii pitkäkestoisen unettomuuden ja rytmihäiriöiden kanssa. Poika on tuolloin 43-vuotias ja lääkäri ennustaa hänen elävän korkeintaan kolme vuotta tuosta hetkestä eteenpäin. Dopingin vaikutus kroppaan on hyvin todennäköisesti aiheuttanut sen, ettei sydän tahdo enää pysyä perässä.

Kontrasti on lähes rajuin mahdollinen. Bisnekset luistavat, rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Sen taustalta löytyy mies, jolla on toinen jalka haudassa.

– Näen peilistä, miten kaulassa verisuoni väpättää, Mentula havainnoi joulukuussa 2019.

Kirja päätyy nykyhetkeen, joka on aiemmin kuvattua onnellisempi. Mentulan saamat hoidot ovat alkaneet purra ja elinajan ennuste ei enää ole lohduton.

Kirjasta voi kuitenkin aistia sen hengen, että ensimmäistä kertaa Mentula on joutunut pysähtymään vasta nyt, hieman yli 40 vuoden iässä.

Viikatemies nostaa aina enemmän penkistä.

– Parikymppinen nuori mies kuvittelee olevansa kuolematon.