Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anna-Kaisa Ikosen pormestariohjelma julki – "Alkavalla valtuustokaudella on investoitava ihmisiin"

Pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikosen (kok.) pormestariohjelma on julkistettu. Ihmisten Tampere, mahdollisuuksien kaupunki -ohjelma ulottuu vuodesta 2021 vuoteen 2025.

– Tampereella on aina ollut kykyä ja rohkeutta toimia, myös mutkattomuus on osa tamperelaisuutta. Tänne on helppo tulla, olla oma itsensä ja rakentaa tulevaisuuttaan, sanoo Ikonen tiedotteessa.

Tampere on kasvava kaupunki ja pormestariohjelmassa noin 3000 hengen vuotuinen kasvu on jatkossakin tavoitteena. Erityisesti pyritään siihen, että seudulla opiskelleet osaajat pysyisivät Tampereella ja lähiympäristössä.

Kaupungin kasvu edellyttää ohjelman mukaan kansainvälisyyttä, hyviä liikenneyhteyksiä ja korkeatasoista osaamista, uudet avaukset pitävät puolestaan kaupungin vireessä.

Tampere on tullut tunnetuksi investoinneistaan, mutta pormestariohjelmassa nostetaan nyt esiin erityisesti asuinympäristöjen viihtyvyys, turvallisuus ja kaupunkilaisten arjen sujuvuus.

Pormestariohjelman yksi tavoite on talouden tasapainottaminen. Lisäksi Tampereen halutaan olevan kestävä kaupunki, joka huolehtii ympäristöstä ja toimii aktiivisesti ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden eteen. Tampereen on oltava myös yhdenvertainen kaupunki, joka edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

– Alkavalla valtuustokaudella on investoitava ihmisiin. Haluamme, että kaupunkimme on paras paikka niin kasvaa kuin ikääntyä, innostava paikka opiskella, ja viihtyisä sekä turvallinen paikka asua. On tarjottava laadukasta koulutusta, hyvää hoitoa ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä ymmärrettävä kulttuurin, liikunnan ja lähiluonnon merkitys, Ikonen sanoo tiedotteessa.

Tampereen pormestarikoalition muodostavat kokoomus, SDP, vihreät, keskusta ja kristillisdemokraatit. Uusi kaupunginvaltuusto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina 16. elokuuta. Ensimmäisessä kokouksessa päätetään poliittisen päätöksenteon henkilövalinnat eli valitaan valtuuston puheenjohtajisto, pormestari ja apulaispormestarit sekä kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenet ja varajäsenet. Uusi pormestariohjelma vuosille 2021-2025 tuodaan kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn elo-syyskuun aikana.