Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Nokian joulupäivän veriteko oli teloitusmurha – naapurista kuulunut ääni johti surmatyöhön kerrostalon parkkipaikalla

Erikoissyyttäjä Kaisa Ahva vaatii nokialaiselle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta surmatyöstä, joka sattui Nokialla joulupäivänä viime vuonna. Ajankohta herätti aikoinaan runsaasti huomiota, samaten tekopaikka: uhri löydettiin nokialaisen kerrostalon parkkipaikalta.

Myös tekijä oli pitkään karkuteillä. Mies ilmoittautui poliisille lopulta tammikuussa 2021. Tässä vaiheessa hän oli piilotellut noin kahden viikon ajan.

Nokialaismies sai surmansa jouluyönä parkkipaikalla – poliisi tutkii murhana

Poliisi vahvistaa jouluyön operaatioista: Nokialla tapahtunut "epäilty henkirikos"

Poliisi on edennyt Nokialla sattuneen surman tutkinnassa – nyt kaivataan tietoja kuvassa näkyvästä miehestä

Syytenimikkeenä on murha. Syyttäjän mukaan sen motiivina on ollut naapuriasunnosta kuulunut ääni, jota 31-vuotias tekijä piti häiritsevänä. Uhrin puolustus on katsonut tekijän olleen tekohetkellä voimakkaassa psyykkisessä kuormituksessa, josta seurauksena reagointi naapuriasunnosta kuuluviin ääniin oli kohtalokas.

Asioita lähdettiin ratkomaan ulos. Ulkona mies oli ampunut uhria kaksi kertaa, syyttäjän mukaan 6,35-kaliiperisella pistoolilla lähietäisyydeltä. Ensimmäinen laukaus oli osunut uhria leukaan. Uhri kaatui, jonka jälkeen mies oli ampunut tätä lähietäisyydeltä silmän seudulle. Uhri menehtyi saamiinsa vammoihin nopeasti.

Syytekokonaisuudessa syytetty vastaa myös syytteeseen ampuma-aserikoksesta. Hänellä ei ole ollut lupaa pistooliin.