Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammerkoskella järjestetään koko perheen kalastuskisa – Voittajat julistetaan kaupungin Kalakunkuiksi 2021

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää Tampereella 18. elokuuta kello 17-20 Street fishing -kalastuskilpailun. Tapahtuman kilpailukeskus on Eteläpuiston hiekkakentällä.

Kilpailualueen itäraja kulkee Ratinanrannassa jatkuen Hatanpään valtatiehen asti. Samassa kohtaa kulkee alueen eteläraja eli kalastus on sallittua vain Ratinanrannan puolelta. Pohjoisraja kulkee välikosken voimalaitospadossa ja länsiraja Pyynikillä Laivalaiturin länsireunassa. Kalastus on mahdollista Tammerkosken alueella vain viehe- ja perhokalastusvälinein.

Rentomielinen tapahtuma on suunnattu kaikentasoisille ja -ikäisille, ja siinä nuoret saavat tasoitusta. Säännöt on luotu matalan kynnyksen periaatteella, joten kuka tahansa kalastuksesta pitävä voi helposti pärjätä kisassa.

Kaksihenkisin joukkuein käytävässä kisassa on yksi sarja, jossa mitataan neljä pisintä kalaa (1/laji) ja yhteispituus ratkaisee paremmuuden. Vuonna 2003 tai myöhemmin syntyneet nuoret saavat 5 sentin hyvitystä joukkueensa eduksi.

Street fishing -kilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta ja voittajat julistetaan kyseisen kaupungin Kalakunkuiksi 2021. Koko kesän kovimman voittotuloksen kalastaneet nimetään lisäksi syksyllä Vuoden katukalastajiksi.

– Osallistujissa on joukkueita, jotka tosissaan tavoittelevat voittoa, ja osa vain nautiskelee tapahtuman ilmapiiristä. Onpa mukana ollut joukkueita omatekoisin pihlajavavoin, jotka on varustettu perinteisellä punavalkoisella koholla ja onkilaitteella, Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Janne Rautanen sanoo tiedotteessa.

Kisassa saa kalastaa millä tahansa vapakalastusmenetelmällä.

Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä tai mieluiten sähköpostitse osoitteeseen janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi.