Ravintolat: Keskustorin kesäkeidas on superhitti – "Teimme heinäkuussa historian parhaan kuukausimyynnin"

Tampereen suuren yhteisterassin eli Keskustorin kesäkeitaan ensimmäinen toimintakesä on ylittänyt puolivälin.

Tamperelainen kysyi kolmen keitaalla olevan ravintolan edustajalta, miltä kesä keitaalla on tähän mennessä maistunut. Erittäin hyvältä, he iloitsevat.

Sasorille pääseminen yhdeksi kesäkeitaan ravintoloista on ollut erittäin merkittävä asia taloudellisesti.

– Teimme heinäkuussa Sasorin historian parhaan kuukausimyynnin, ravintoloitsija Sari Sorri kertoo ja muistuttaa, että yhtiöllä on kuitenkin ollut kaksi sisäravintolaa (Sasor ja Sorella) jo yli vuoden.

– En osannut odottaa niin upeaa heinäkuuta. Ajattelin, että on hienoa lähteä kokeilemaan uutta ja saada meille parempaa terassinäkyvyyttä. Sisätilaravintoloissa oli tyhjää, mutta keitaalla riitti ihmisiä ja sääkin oli hyvä läpi heinäkuun. Kesäkeitaasta tulikin meille pelastuskeidas, Sorri jatkaa.

Kesäkeitaalla on ollut viileämpänä ja ajoittain sateisena elokuuna vähemmän asiakkaita ja Sasorinkin myynti on ollut päiväkohtaisesti luokkaa, jota Sari Sorri pohti etukäteen koko kesäkauden myynnin olevan.

– Kehitämme tuotteita sään mukaan. Nyt on jo lämmintä juomaa ja keittoa saatavilla, hän sanoo.

Bodega Saludin ravintolapäällikkö Piia Luodon mukaan henkilökunta osasi varautua kesäkeitaan jonkinlaiseen suosioon, mutta lopulta kukaan ei osannut ennustaa niin suurta suosiota kuin keidas on saanut.

– Heinäkuu oli Saludille huikea sekä kaupallisesti että asiakaspalautteen kannalta. Ihmiset kehuivat kaikkea, muun muassa panostamista myyntikojujen ilmiasuun, Luoto kertoo.

Kesän suosituin juomamyyntiartikkeli Bodega Saludin kesäkeidaspisteellä on ollut kannullinen sangriaa. Sitä myytiin parhaimpina päivinä noin 150 kannullista ja niiden lisäksi noin 100 lasillista sangriaa.

– Kun helle paukahti päälle, piti käydä kaksi kertaa päivässä tukussa, mutta sitten varustautumiseen tuli rutiini ja saimme myös tavarantoimitukset suoraan torille, Piia Luoto muistelee.

Ukkometson kesäkeitaan ravintolapäällikkö Joni Nurmi sanoo etenkin kesäkeitaan alun eli heinäkuun ensimmäisten viikkojen olleen suurempi menestystarina kuin osasi kuvitellakaan.

– Käytössä oleva kontti ei ole hurjan iso myyntipiste ja silti olemme saaneet myytyä siitä odotuksiin nähden lähes tuplamäärän ruokaa ja juomaa, Nurmi hämmästelee.

Hän kertoo, että parhaina kuumina heinäkuun päivinä nimikkotuotetta Ukkometson hampurilaista myytiin Keskustorin kesäkeitaalla noin 200 kappaletta ja siihen päälle paljon kaikkia muita tuotteita.

Tällä hetkellä keitaalla ei ole asiakkaita yhtä paljon kuin keskikesällä. Joni Nurmen mukaan aukioloajat lyhenevät ja henkilökunnan määrä vähenee mitä lähemmäs syyskuun 19. päivää tullaan.

Kesäkeitaan ravintolat

Bodega Salud

Linkosuon kahvila

Ravintola Hook

Ravintola UkkoMetso

Sasor Restaurant & Winebar

SAWUkeidas

Sitko

WEGAN

Kesäkeidas on auki 19.9. saakka.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut