Tampereen päihdehoitojen kehittämistä pohtineen työryhmän loppuraportti valmistui – "Tunnisti selkeitä ongelmia, joihin on puututtava..."

Alko oli mukana vertailussa ensimmäistä kertaa. Timo Muona
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Päihdehoitojen kehittämistä Tampereella pohtinut työryhmä esittää viittä toimenpide-ehdotusta, joiden avulla voidaan edelleen kehittää päihdehoitoja, parantaa päihdeasiakkaiden asemaa ja turvata ennaltaehkäisevä päihdetyö kaupungissa.

Työryhmä ehdottaa huolehtimista monialaisesta ja saumattomasta yhteistyöstä eri toimijoiden kesken, ennaltaehkäisevän päihdetyön resurssien parantamista niin, että se vastaa kansallista suositusta sekä huomion kiinnittämistä päihdehoidossa olevan henkilön tarpeisiin. Lisäksi ehdotetaan eri palveluissa työskentelevien ammattilaisten osaamisen vahvistamista ja päihdepalveluiden resursointia vastaamaan tarpeita.

– Työryhmä työskenteli hyvässä yhteishengessä ja tunnisti päihdepalveluista kehittämistä vaativia asioita ja selkeitä ongelmia, joihin on puututtava. Jatkon kannalta on tärkeää, että työryhmän esitykset huomioidaan päihdepalveluiden kehittämisessä, päihdehoidon tiekarttatyössä ja lautakuntien talousarviovalmistelussa, toteaa työryhmän puheenjohtaja, apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) kaupungin tiedotteessa.

Kaikkien valtuustoryhmien edustajista koostunut työryhmä kartoitti kevään aikana ryhmien näkemyksiä päihdepalveluista ja keskusteli siitä, mikä Tampereen päihde- ja huumehoidoissa toimii, miten palveluita voitaisiin kehittää ja miten parannettaisiin päihdeasiakkaiden asemaa sekä missä ennaltaehkäisevää työtä olisi tärkeintä tehdä. Laajassa pyöreän pöydän webinaari-keskustelussa kuultiin lisäksi monipuolisesti järjestöjen ja palveluntuottajien edustusta sekä eri alueiden päihdeasiantuntijoita ja -toimijoita.

Pormestari asetti valtuustoryhmien edustajista koostuvan Päihdehoitojen kehittäminen Tampereella -työryhmän keväällä 2021 ja se luovuttaa loppuraporttinsa kaupunginhallitukselle 16. elokuuta.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut