Käyttökelvoton ja ympäristölle vaarallinen tehtaan suunnittelukonttori Hiedanrannassa aiotaan perusparantaa

Teemu Nurmi

Tampereen Hiedanrannan suunnittelukonttorin perusparannuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 11.8.2021.

Selvitysten ja tutkimusten perustella rakennus on perusparannettava kokonaisvaltaisesti ja korjaukset ovat kiireellisiä. Tavoitteena on, että rakennus olisi käyttökunnossa tulevia tarpeita varten vuoden kuluttua syksyllä 2022.

Lautakunta edellyttää, että suunnittelukonttorille etsitään aktiivisesti käyttöä joko kaupungin omasta palveluverkosta tai että suunnittelukonttori myydään tai markkinaehtoisesti vuokrataan ulkopuoliselle toimijalle tukemaan kehittyvän Hiedanrannan kaupunginosan palveluita.

Perusparannuksen kustannusarvio on 1,54 miljoonaa euroa.

Lielahden kartanon alueella sijaitseva Hiedanrannan suunnittelukonttori on alun perin rakennettu noin 1890-luvulla, ja pääosa hirsirungosta on siirretty muualla sijainneesta rakennuksesta tai rakennuksista. Birger Federleyn suunnitelmilla se muutettiin toimintansa aloittaneen tehtaan kahden virkailijaperheen asunnoiksi noin vuonna 1913.

Suunnittelukonttorirakennus on nykyisessä kunnossaan käyttökelvoton ja ympäristölle vaarallinen. Rakennus on aidattu työmaa-aidoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut