Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kintulammilla kaadetaan puita elokuussa – puut jätetään maastoon

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen läpi kulkevan Fingrid Oy:n voimalinjan reunavyöhykkeeltä kaadetaan puita elokuussa. Työ alkaa maanantaina 16. elokuuta alueen pohjoispuolelta ja jatkuu Saapaslammille saakka. Työn tekevät metsurit, ja se kestää noin viikon verran. Sähkömarkkinalain mukaan voimalinjoille ei saa yltää puita kaatumaan.

Voimalinjahakkuissa kaadetut puut yleensä korjataan, mutta Kintulammilla puut jätetään maastoon, jotta alueelle saadaan lisättyä lahopuuta. Osasta puista jätetään korkea kanto tekopökkelöiden aikaansaamiseksi.

Työmaan läheisille poluille viedään hakkuutyömaasta ilmoittavat kyltit, ja linjalle vievälle polulla on valvoja hakkuiden aikana. Ulkoilureitit siistitään hakkuiden jälkeen kulkukelpoisiksi ja puhtaiksi risuista. Metsään ei tule ajouria motoa varten.

Voimalinjaa kulkee Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen läpi noin 2,5 kilometrin matkalla. Voimalinjavyöhyke on kymmenen metriä leveä. Voimalinjaan rajoittuu 110 metrin matkalla vanha Vattulan luonnonsuojelualue.