Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytyykö varastostasi vanhoja pulloja? – Hartwall maksaa tuhannen euron löytöpalkkion vanhimmista ruskeista lasipulloista

Hartwall on ainoa panimo Suomessa, joka yhä käyttää klassisia ruskeita lasipulloja.

Poikkeuksellisen pullosta tekee se, että muista lasipulloista poiketen ne eivät siirry pullonpalautuksesta rikottavaksi, vaan ne pestään ja täytetään uudelleen: samoilla pulloilla kippistellään keskimäärin 33 kertaa useilla eri vuosikymmenillä.

– Perinteinen ruskea lasipullo on monelle tuttu, mutta harva tietää, kuinka poikkeuksellinen pakkaus se on. Se otettiin käyttöön jo 1950-luvulla ja pullomalli on meillä yhä käytössä. Olemmekin nimenneet pullon uudelleen kestopulloksi, sanoo Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius tiedotteessa.

Nyt Hartwall haluaa selvittää, kuinka vanhoja pulloja Suomesta löytyy. Kolmesta vanhimmasta maksetaan tuhannen euron löytöpalkkio.

Pullon valmistusvuoden näkee helposti suoraan pulloon lyödystä leimasta: kaksi viimeistä numeroa merkkaavat pullon valmistusvuosilukua. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta hyvaaeikannata.fi. Sivustolla voi myös lähettää oman pulloaarteen tiedot ja kuvan Hartwallille.