Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt on mahdollista ottaa Tampere osaksi sisustusta – "Etsin kohteita, jotka ihmiset tunnistavat..."

Taide: Siiri Ala myy Tampere-aiheisia valokuvia julisteina.

Tampere seinällä syntyi tarpeesta saada Tampere osaksi sisustusta, kiteyttää Siiri Ala juuri perustamansa yrityksensä idean sen verkkosivulla.

Tampere seinällä on verkkokauppa, jossa on myynnissä korkealaatuiselle, lämminsävyiselle ja paksulle mattapaperille painettuja 30x40 sentin kokoisia julisteita, joissa on Siiri Alan ottamia valokuvia tamperelaisista kohteista.

Tampere seinällä oli alun perin Alan kesätyöprojekti, mutta se jatkuu nyt opintojen ohessa.

– Kun en saanut kesätöitä, pohdin työllistäväni itseni kesällä jotenkin muuten ja yrittäjyys tuli mieleen. Silloin syntyi idea julisteverkkokaupan perustamisesta ja aika pian kävikin selväksi, että tämä ei ole pelkkä kesätyö, Siiri Ala kertoo.

Hän teki taustatöitä muutaman kuukauden, kiersi Tamperetta kameran kanssa ristiin rastiin ja sai verkkokaupan avattua viime viikonloppuna. Ala on saanut jo muutaman päivän jälkeen ihmisiltä hyvää palautetta ja ideoita uusista kuvauskohteista sekä julistetilauksiakin mukavasti.

Lukion abivuoden tällä viikolla käynnistävä Siiri Ala on harrastanut valokuvaamista useamman vuoden säännöllisen epäsäännöllisesti. Lempikuvauskohteita ovat tamperelaiset rakennukset, mikä näkyy kaupan tarjonnassa.

Etsin kohteita, jotka ihmiset tunnistavat, mutta eivät ole kaikkein yleisimpiä tamperelaisia valokuvauskohteita.

– Etsin kohteita, jotka ihmiset tunnistavat, mutta eivät ole kaikkein yleisimpiä tamperelaisia valokuvauskohteita. Tykkään katsoa kohteita perspektiivistä, josta niitä ei normaalisti katsota, Siiri Ala sanoo.

Tampere seinällä -yrityksen valikoimassa on tällä hetkellä julistevaihtoehdot Pispalasta, Amurista, Finlaysonilta, Teiskontieltä ja Sammonkadulta. Lisää kohteita on tulossa verkkokauppaan piakkoin.

– Minulta on jo kysytty mahdollisuutta saada suurempiakin tauluja tai postikortteja, mutta toistaiseksi pysyn julisteissa ja yhdessä koossa, Siiri Ala sanoo.

Lisätietoja saa osoitteesta tampereseinalla.fi/