Nyt on mahdollista ottaa Tampere osaksi sisustusta – "Etsin kohteita, jotka ihmiset tunnistavat..."

Taide: Siiri Ala myy Tampere-aiheisia valokuvia julisteina.

Yrittäjä Siiri Ala kertoo, että paikallisuus on hänelle tärkeää, minkä vuoksi julisteet painetaan tamperelaisessa painoyrityksessä. Myös pakkausmateriaalit on mahdollisuuksien mukaan hankittu tamperelaisilta yrityksiltä. – Yrityksenä Tampere seinällä haluaa käyttää mahdollisimman vähän ympäristölle haitallisia materiaaleja. Pyrimme minimoimaan muovituotteiden käytön ja panostamme kierrätysmateriaaleihin, hän toteaa. Siiri Ala

Teemu Nurmi

Tampere seinällä syntyi tarpeesta saada Tampere osaksi sisustusta, kiteyttää Siiri Ala juuri perustamansa yrityksensä idean sen verkkosivulla.

Tampere seinällä on verkkokauppa, jossa on myynnissä korkealaatuiselle, lämminsävyiselle ja paksulle mattapaperille painettuja 30x40 sentin kokoisia julisteita, joissa on Siiri Alan ottamia valokuvia tamperelaisista kohteista.

Tampere seinällä oli alun perin Alan kesätyöprojekti, mutta se jatkuu nyt opintojen ohessa.

– Kun en saanut kesätöitä, pohdin työllistäväni itseni kesällä jotenkin muuten ja yrittäjyys tuli mieleen. Silloin syntyi idea julisteverkkokaupan perustamisesta ja aika pian kävikin selväksi, että tämä ei ole pelkkä kesätyö, Siiri Ala kertoo.

Hän teki taustatöitä muutaman kuukauden, kiersi Tamperetta kameran kanssa ristiin rastiin ja sai verkkokaupan avattua viime viikonloppuna. Ala on saanut jo muutaman päivän jälkeen ihmisiltä hyvää palautetta ja ideoita uusista kuvauskohteista sekä julistetilauksiakin mukavasti.

Lukion abivuoden tällä viikolla käynnistävä Siiri Ala on harrastanut valokuvaamista useamman vuoden säännöllisen epäsäännöllisesti. Lempikuvauskohteita ovat tamperelaiset rakennukset, mikä näkyy kaupan tarjonnassa.

Etsin kohteita, jotka ihmiset tunnistavat, mutta eivät ole kaikkein yleisimpiä tamperelaisia valokuvauskohteita.

– Etsin kohteita, jotka ihmiset tunnistavat, mutta eivät ole kaikkein yleisimpiä tamperelaisia valokuvauskohteita. Tykkään katsoa kohteita perspektiivistä, josta niitä ei normaalisti katsota, Siiri Ala sanoo.

Tampere seinällä -yrityksen valikoimassa on tällä hetkellä julistevaihtoehdot Pispalasta, Amurista, Finlaysonilta, Teiskontieltä ja Sammonkadulta. Lisää kohteita on tulossa verkkokauppaan piakkoin.

– Minulta on jo kysytty mahdollisuutta saada suurempiakin tauluja tai postikortteja, mutta toistaiseksi pysyn julisteissa ja yhdessä koossa, Siiri Ala sanoo.

Lisätietoja saa osoitteesta tampereseinalla.fi/

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut