Löydätkö tämän Tampereen suurimman muraalin? – Kaupungin uusin julkinen silmäkarkki on keskustassa, mutta hieman piilossa

Ratinanrannan isoon muuriin Voimakadulle maalattu noin 700 neliön kokoinen muraali eli seinämaalaus on valmis. Se on Tampereen suurin muraali.

Projektia veti lastenkulttuuriyhdistys Sirkusrakkauspumpum, ja teoksen toteuttajaksi he valitsivat paikallisia ammattitaiteilijoita, joilla on paljon kokemusta suurten seinämaalausten tekemisestä.

Teoksen aiheena on sähkön historia. Vuonna 1888 Tampereen kaupungin oma sähkölaitos valaisee ensimmäistä kertaa kaupunkia. Samalla hetkellä maan ensimmäinen kunnallinen sähkölaitos aloittaa toimintansa. Tästä teoksen tarina jatkuu nykyaikaan.

Teos on tarkoitus myös valaista.

Seinämaalausta toteuttivat Hermann Sebastian Schultz, OCTO ja Tomi Lastunen, jotka ovat kaikki Tampereella syntyneitä sekä Tampereella asuvia kuvataiteilijoita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut