Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vapriikin ympäristössä voi nähdä ritareiden taisteluja ja keskiaikakylän – lue, mistä on kyse

Kavioiden kopse ja metallin kilinä täyttää ilman, kun Tampereen Vapriikin Ritarit-näyttelyn tapahtumapäivässä 14. elokuuta tutustutaan historianelävöitykseen sekä eri tapoihin harrastaa keskiajan kamppailuperinteitä.

Erilaiset historian harrastusryhmät esiintyvät Vapriikin ympäristössä omilla esittelypisteillään sekä Aleksandra Siltasen puistoon pystytettävällä taistelukentällä. Mukana on myös ratsastavia ritareita.

Taistelukentällä esitellään kello 12 eteenpäin erilaisia ritarin asetaitoja ja sitä, miten haarniskassa taistellaan. Ryhmien esittelyteltat ovat avoinna koko päivän kello 10–18 ja Masuuninmäen huipulle kohoaa jopa pieni keskiaikakylä. Rohan tallin ratsastavat ritarit partioivat Vapriikin ympäristössä kello 13–16.

Ritarit-näyttelyn sisältöihin voi syventyä oppaan kanssa pitkin päivää lähtevillä puolen tunnin kierroksilla. Yhdelle opastukselle otetaan 10 henkeä ja niille ilmoittaudutaan Vapriikin infossa lipunmyynnin yhteydessä. Vapriikissa ja piha-alueella noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja suositellaan maskin käyttöä.

Ulkona tapahtuva ohjelma on maksutonta, opastukset ja Vapriikin sisäänpääsy normaalin sisäänpääsyn hinnalla. Myös museokortti käy.