Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen raitiotien länsiosan ensimmäiset kiskot tulevat Sepänkadulle

Tampereen raitiotien osalle 2A (Pyynikintori – Santalahti) asennetaan ensimmäiset kiskot elokuussa viikolla 32. Kiskot tuodaan Sepänkadulle maanantain ja tiistain välisenä yönä. Ensimmäisenä kiskoja asennetaan Sepänkadulla Pirkankadun ja Satakunnankadun välille. Tämän vuoden aikana rataa rakennetaan Sepänkadun lisäksi myös Rantatiellä.

Kiskot päästään asentamaan Sepänkadulla ratapohjien valmistumisen jälkeen. Kiskojen asentamista seuraa raudoitus- ja muotitustyöt sekä kiintoraidelaatan betonointi. Lopuksi alue pinnoitetaan asfaltilla. Kiskojen tuomisesta betonivalun ja asfaltoinnin valmistumiseen kestää yhteensä noin neljä viikkoa.

Sepänkadulle tulevat kiskot ovat urakiskoja ja niitä asennetaan ensimmäisessä vaiheessa noin 50 ratametriä Pirkankadun ja Satakunnankadun välillä. Tampereen raitiotiellä käytettävät urakiskot valmistetaan Luxemburgissa ja vignole-kiskot Puolassa. Kiskojen valmistaja on kansainvälinen teräs- ja kaivosyhtiö ArcelorMittal.

Tänä vuonna kaksoisraidetta rakennetaan Sepänkadulla Pirkankadun ja Sepänkadun siltatyömaan välillä noin 400 metriä. Rantatiellä kiskoja päästään asentamaan syyskuun aikana. Asennus aloitetaan tien länsipäästä ja rataa rakennetaan tämän vuoden puolella noin 350 metriä Lielahden suuntaan.

Tällä hetkellä työskennellään osalla 2A eli Pyynikintorin ja Santalahden välillä. Koko osalle 2 eli Pyynikintorilta Lentävänniemeen tulee kaksoisraidetta yhteensä 6 633 metriä, josta nurmirataa on noin kolmannes. Reilu kolmasosa radasta on betoniin valettavaa kiintoraidetta, jota tulee sekä erilliselle väylälle että sekaliikennekaistaosuuksille. Loppuosa radasta on sepeliraidetta.

Raitiotien osan 2 työt aloitettiin viime vuoden marraskuussa liikennejärjestelyjen valmistuttua Pirkankadulla, Sepänkadulla, Paasikivenkadulla ja Rantatiellä. Ennen kiskojen asennusta Sepänkadulla on tehty louhintaa, radan pohjatöitä sekä siirretty kunnallistekniikkaa, johtoja ja putkia pois radan alta.

Sepänkadun silta suljettiin toukokuun alussa ja sillan uusimistyöt kestävät arviolta vuoden 2022 loppukesään asti.