Ensimmäinen ratikkamatka Sorinaukiolta Kaupin kampukselle näki päivänvalon – "Ratikka on helpottanut vapaa-ajan menoja huomattavasti", katso kuvat

Sieltä se tulee. Linja numero 1 saapuu ensimmäistä kertaa Sorinaukion pysäkille. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Sunnuntaina kello 13.15 tehtiin tamperelaisen joukkoliikenteen historiaa, kun ensimmäinen ratikkamatka Sorinaukiolta Kaupin kampukselle ja takaisin näki päivänvalon.

Mukana oli mediaväen lisäksi myös 40 onnekasta kaupunkilaista, jotka olivat osallistuneet arvontaan, jossa palkintona oli matka ensimmäiselle ajelulle.

– Kolmosta on tullut käytettyä jonkun verran. Asun Hervannassa, ja pysäkki on näppärästi vieressä. Maisemat näyttävät vähän erilaiselta, jos vertaa ratikkamatkaa automatkaan, kommentoi matkalla mukana ollut, Hervannassa asuva Anna Sandt, yksi arvonnassa suotuisan tuloksen saanut kaupunkilainen.

On vain yksi. Suomen tunnetuin loppukevennysmies Mika Tommola oli saapunut Helsingistä saakka uutisoimaan linjan 1 ensimmäisen matkan tunnelmia. Pekka Ruissalo

– Ratikka on helpottanut vapaa-ajan menoja huomattavasti. Juuri tuo pysäkin läheisyys auttaa asiassa, hän sanoo.

Tampereen Ratikka on kiinnostanut myös kaupungin rajojen ulkopuolella. Harjaantunut silmä poimi nopeasti kyytiläisten joukossa Suomen ainoan ja oikean loppukevennysmiehen, MTV:n Mika Tommolan.

– Varmaan kysyt, että onhan tämä paljon hiljaisempi kuin helsinkiläinen versio. Siihen vastaan että kyllä on. Tällä on oikein mukava liikkua, Tommola totesi Tamperelaiselle.

Kaupin kampukselta matka kääntyy takaisin keskustaa kohti. Raitiotieallianssin projektipäällikkö Antti Haukka haukkaa hetken happea vesisateen keskellä. Pekka Ruissalo

Tommolan mukaan miehen tekemä kooste ratikkahetkestä esitetään maanantaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut