Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sunnuntaina on Tampereella ratikkajuhlan aika! – Mikään muu taho ei tällaista hanketta toteuta näin hyvin kuin kunta, totesi pormestari Lauri Lyly

Korona söi odotetun ratikkakansanjuhlan verkkotapahtumaksi, mutta se ei kuitenkaan poista Tampereen katukuvasta sitä tosiasiaa että ratikka-ajan alku on käsillä aivan kohta. Maanantaina on se päivä, jolloin aamusta asti kaksi ratikkalinjaa kulkevat Tampereella seitsemän ja puolen minuutin vuoroväleillä. Pyynikintorilta Hervantaan kulkevan linjan 3 kaverina aloittaa maanantaiaamuna linja 1, joka kulkee Sorinaukion ja Taysin välillä.

Pormestari Lauri Lyly (sd.) oli sunnuntaiaamuna Ratikan liikennöinnin aloittamisen mediatilaisuudessa iloinen kaikesta siitä, mitä on tapahtunut ja ennen kaikkea siitä, mitä tulee tapahtumaan.

– Tämä on ollut monivuotinen prosessi ja lopulta ollaan tässä. Hienoa on, että hanke on vasta alkamaisillaan – lähivuosina on odotettavissa uusia linjoja ja reittejä.

– Mikään muu taho ei tällaista hanketta toteuta näin hyvin kuin kunta, Lyly päätti puheenvuoronsa.

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita vakuutti, että kaikenlaiset yksityiskohdat joukkoliikenteen osalta on tarkkaan harkittu ja suunniteltu.

– Ajatellaan vaikka vaihtoyhteyksiä, jotka on hiottu todella toimiviksi. Vaikkapa kampusalueella vaihto menee laiturialueen yli kulkuneuvosta toiseen, tätä on harjoiteltukin, Periviita kertoi.

Oman mausteensa joukkoliikenteelle antaa Tesoman junaseisake. Sen kautta kulkee Periviidan mukaan kuusitoista vuoroa suuntaansa. Matka-aika Tampereen keskustaan ja sieltä takaisin on kymmenen minuuttia.

Rauhallisin mielin uuden alkuun suhtautuu myös Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus.

– Järjestelmä on kaikin osin moneen kertaan testattu ja hiottu. Hankkeella on positiivinen julkisuuskuva, joten ei voi olla kuin hyvin tyytyväinen, Valjus totesi.

Pienelle kutsuvierasjoukolle toteutetaan sunnuntaina iltapäivällä linjan 1 neitsytajelu Sorinaukiolta Taysille ja takaisin. Tamperelainen on mukana ajelulla ja toteuttaa live-lähetyksen Facebook-yhteisössään matkan alkaessa kello 13.15.