Suojatiesäännön ja liikennevalojen kanssa kannattaa olla huolellinen viimeistään tiistaina – Poliisi valvoo liikennettä, kun koulut alkavat

Poliisi valvoo tiiviisti liikennettä tiistaina, kun koulut alkavat Pirkanmaalla ja Sisä-Suomen alueella. Katja Juurikko/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Poliisi tiedottaa, että valvoo liikennettä koulujen lähistöillä ympäri Sisä-Suomea koulujen alkaessa tiistaina. Poliisi valvoo liikennettä koulujen lähistöillä ja suojateillä varsinkin koulupäivien alkamis- ja päättymisajankohtina.

– Seuraamme muun muassa suojatiesäännön noudattamista, ajoneuvojen nopeuksia, kevyen liikenteen käyttäytymistä, kaikkien tienkäyttäjien liikennevalojen noudattamista, turvalaitteiden käyttöä sekä tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä liikenteessä, kertoo ylikomisario Matti Vuorinen tiedotteessa.

Poliisi huomauttaa, että uusien koululaisten kanssa tulee opetella koulureitti yhdessä huolellisesti. Reittiä voi kulkea useamman kerran, ja varmistaa myös pitkin kouluvuoden alkua, että liikennesäännöt ovat jääneet muistiin.

Poliisi korostaa, että myös kouluun palaavien lasten kanssa kannattaa muistella turvalliset tavat liikenteessä toimimiseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut