Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kehdataan käyttää vieläkin maskia”, sanoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä

Näkökulma: Huvipuistossa on käynnissä jo toinen poikkeuskesä, jona mikään aiemmin totuttu ei ole enää itsestäänselvää.

Varmaan 50 erilaista toimintamallia huvipuiston pyörittämiseen on käyty tänä kesänä läpi, huokaa Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

– Ja lisäksi noille 50 suunnitelmalle on laadittu alavariaatiota a, b, c ja niin edelleen, jatkaa Seppälä.

Kesä on jo toinen perättäinen, kun Särkänniemessä joudutaan laittamaan suurin energia siihen, miten huvipuisto voidaan pitää määräyksiä noudattaen ja terveysturvallisesti auki.

– Kaikkia turhauttaa se, että emme tiedä, kauanko tämä kestää. Meitä turhauttaa ja asiakkaita turhauttaa. Luulen, että myös viranomaisia turhauttaa, kun hekään eivät tiedä mihin mennään ja päätöksiä täytyy tehdä nopeasti ja usein vajavaisen tiedon varassa, pohtii Seppälä.

– Mutta jos vaihtoehto on se, että emme voi olla ollenkaan auki, niin tämäkin energia kannattaa käyttää.

Seppälän mukaan rajoitukset ovat viranomaisten ja vastuulla ja sen jälkeen huvipuistolla on velvollisuus järjestää olot sellaisiksi, että terveysturvallinen huvittelu on mahdollista. Tosin päätökset omasta käyttäytymisestä tekee jokainen itse.

Meitä turhauttaa ja asiakkaita turhauttaa. Luulen, että myös viranomaisia turhauttaa.

– Me ollaan koetettu fiksusti muistutella, jos esimerkiksi maskia ei pidetä. Joku on saattanut siitä ärtyäkin.

Vanhassa normaalissa Särkänniemessä spekuloitaisiin tässä vaiheessa vuotta siitä, tuoko kesä kävijäennätyksen. Tänä vuonna pohdintoja on turha edes aloittaa.

Viime viikonloppuun mennessä kävijöitä on ollut 280 000, kun esimerkiksi koronaa edeltävänä vuonna 2019 määrä oli koko vuonna yli 680 000. Huvipuistoon otetaan tällä hetkellä 9000 huvittelijaa päivässä, kun alueelle mahtuisi jopa 20 000.

– Tänä vuonna tavoitteena on 400 000 kävijää ja se on mahdollista, jos loppukesä, syksyn Karmiva karnevaali ja Koiramäen joulu voidaan järjestää edes rajoitettuina. Näin Särkänniemellä voisi olla mahdollisuus päästä myös taloudelliseen nollatulokseen.

Tavoitteeseen pääsyä ovat auttaneet pidennetyt aukioloajat. Puisto on ollut ollut sesonkiaikana auki kello 10–21. Iltayhdeksään Särkänniemi on auki 9. elokuuta saakka. Elokuussa puisto on auki lähes joka päivä ja syyskuussa lauantait.

Elo-syyskuussa puistossa ollaan järjestämässä useampia aikuisille suunnattuja K-18-iltoja ja perjantaina 27. elokuuta on vuorossa Särkänniemi Soi -kaupunkifestivaali, mikäli nämä rajoitusten puitteissa ovat mahdollisia.

Kesäfestivaaleilla juhlivien nuorten aikuisten vastahakoisuus maskin käyttöön on herättänyt keskustelua Tampereellakin. Seppälä toivoo, että loppukesään mennessä asenne muuttuu.

– Kannustaisin kaikki suomalaisia käyttämään nyt maskia. Vaikka olo on sellainen, että kehtaanko, niin kehdataan.