Muistatko, kun Tampere näytti tältä? – Harri Hykkö dokumentoi valokuvilla ratikan rakentamisen vaiheet – "Koin työmaiden kuvaamisen historian dokumentoinniksi"

Työmaat: Harri Hykkö dokumentoi valokuvilla ratikan rakentamisen vaiheet. Hämeensillan työmaa lienee kohteista vaikuttavin.

Hämeensillan urakassa vanha vuonna 1929 valmistunut silta purettiin ja rakennettiin uusi silta julkisivultaan entisen näköiseksi. Hämeensillan uudelleen rakentamisessa irroitettiin jokainen graniittinen verhouskivi erikseen ja palautetiin samalle paikalle. Kiviä on kaikkiaan noin 1400. Harri Hykkö

Teemu Nurmi

Tampere-Seuran tilassa Raatihuoneen kivijalassa on avautunut tamperelaisen Harri Hykön valokuvanäyttely Tampereen ratikka rakentuu – kuvia raitiotien rakentamisen vaiheista.

Nyt kun Tampereen raitiotien osa 1 on valmis ja sen liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta, on vaikea palauttaa mieleen, miltä esimerkiksi Hämeensillalla näytti vuosien 2018-2020 aikana.

Harri Hykön valokuvat auttavat siinä nyt ja tulevaisuudessa.

– Tein kolmisen vuotta sitten tietoisen päätöksen ratikan rakentamisen kuvaamisesta. Kyseessä on kuitenkin ainutkertainen, suuri rakennushanke, jota ei voi valokuvata jälkikäteen. Toista kertaa ei Tampereen keskustassa sellaista enää tehdä. Koin työmaiden kuvaamisen historian dokumentoinniksi, Hykkö kertoo.

Hän meni muutama vuosi sitten Tampereen seudun työväenopisto Sampolaan valokuvauskurssille. Innostava opettaja Marja-Leena Gyllden neuvoi Hykköä teknisten asioiden lisäksi muun muassa katukuvauksen sommitteluseikoissa.

Harri Hykkö ei ota valokuvillaan, joissa on sekä suuria työmaakokonaisuuksia että pienempiä yksityiskohtia, mitään kantaa Tampereen raitiotiehankkeeseen.

– Olen valokuvannut kohteita vilpittömällä kiinnostuksella, mies määrittelee.

Harri Hykön näyttelyssä on 53 valokuvaa. Näyttely on esillä Tampere-Seurassa vuoden 2021 loppuun saakka.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut