Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko, kun Tampere näytti tältä? – Harri Hykkö dokumentoi valokuvilla ratikan rakentamisen vaiheet – "Koin työmaiden kuvaamisen historian dokumentoinniksi"

Työmaat: Harri Hykkö dokumentoi valokuvilla ratikan rakentamisen vaiheet. Hämeensillan työmaa lienee kohteista vaikuttavin.

Tampere-Seuran tilassa Raatihuoneen kivijalassa on avautunut tamperelaisen Harri Hykön valokuvanäyttely Tampereen ratikka rakentuu – kuvia raitiotien rakentamisen vaiheista.

Nyt kun Tampereen raitiotien osa 1 on valmis ja sen liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta, on vaikea palauttaa mieleen, miltä esimerkiksi Hämeensillalla näytti vuosien 2018-2020 aikana.

Harri Hykön valokuvat auttavat siinä nyt ja tulevaisuudessa.

– Tein kolmisen vuotta sitten tietoisen päätöksen ratikan rakentamisen kuvaamisesta. Kyseessä on kuitenkin ainutkertainen, suuri rakennushanke, jota ei voi valokuvata jälkikäteen. Toista kertaa ei Tampereen keskustassa sellaista enää tehdä. Koin työmaiden kuvaamisen historian dokumentoinniksi, Hykkö kertoo.

Hän meni muutama vuosi sitten Tampereen seudun työväenopisto Sampolaan valokuvauskurssille. Innostava opettaja Marja-Leena Gyllden neuvoi Hykköä teknisten asioiden lisäksi muun muassa katukuvauksen sommitteluseikoissa.

Harri Hykkö ei ota valokuvillaan, joissa on sekä suuria työmaakokonaisuuksia että pienempiä yksityiskohtia, mitään kantaa Tampereen raitiotiehankkeeseen.

– Olen valokuvannut kohteita vilpittömällä kiinnostuksella, mies määrittelee.

Harri Hykön näyttelyssä on 53 valokuvaa. Näyttely on esillä Tampere-Seurassa vuoden 2021 loppuun saakka.