Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumat peruuntuivat – Koronarokotukset tekevät paluun takaisin Ratinaan elokuun aikana

Ratinan rokotusyksikön sulkeminen elokuuksi tapahtumien vuoksi peruuntuu ja rokotukset Ratinassa voivat jatkua entiseen tapaan elokuun ajan. Asiasta tiedottaa Tampereen kaupunki.

Ajanvarauksella rokotukseen tuleville Ratina on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8 – 20 välisenä aikana. Ratinassa rokotetaan pääosin tehosterokotukseen ajanvarauksella tulevia, mutta Ratinan walk in -rokotuslinja palvelee myös ensimmäiseen rokotukseen tulevia maanantaista perjantaihin kello 8 – 18 välisenä aikana.

Mikäli olet saanut ensimmäisen rokotteen Ratinassa ja tehosterokoteaikasi on elokuussa, voit tulla tehosterokotukseen saamallasi ajalla Ratinaan, koska Ratina on aikaisemmista suunnitelmista poiketen avoinna. Tästä ei tarvitse ottaa etukäteen yhteyttä terveyspalveluihin. Tehosterokotteen ottaminen on tärkeää, koska rokotussuojan saadakseen tarvitaan kaksi rokotuskertaa.

Ratinan lisäksi myös Messukeskuksen rokotusyksikkö palvelee tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin 13. elokuuta asti. Messukeskus on avoinna ajanvarauksella ma - pe kello 11 - 18. Messukeskukseen voi tulla sekä ensimmäiseen että toiseen rokotukseen myös ilman ajanvarausta jonottamalla.

Rokotteiden vähäisyyden vuoksi ilman ajanvarausta ei rokoteta 5. – 10.8. välisenä aikana. Tänä aikana Messukeskukseen voi siis tulla rokotukseen vain etukäteen varatulla ajalla. Messukeskuksen walk in -linja palvelee ilman ajanvarausta 11. – 13.8. kello 11 – 16 välisenä aikana.

Mikäli tehosterokotteen ottamisen haluaa aikaistaa, on se mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta Messukeskuksen walk in -rokotuslinjalla. Etuajassa otettavaan tehosterokotteeseen ei voi varata rokotusaikaa etukäteen.

Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. 9. elokuuta tulee voimaan eduskunnan hyväksymä asetusmuutos, jonka mukaan koronarokotteita tarjotaan jatkossa myös kaikille 12–15-vuotiaille.

Tampereen kaupunki valmistelee 12–15-vuotiaiden rokotusten aloittamista.