Pirkanmaalaiskävelijät taistelivat maaliin Tokion pätsissä – Yle: "Yhdellä jalalla on hankala kävellä viittäkymppiä"

Kävelijä Jarkko Kinnunen joutui taistelemaan olympialaisissa toisen jalan hermovamman kanssa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Monella tavalla yleisurheilun raaimpiin lajeihin laskettu miesten 50 kilometrin kävely kilpailtiin torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen-aikaa Tokiossa. Laji oli viimeistä kertaa olympialaisten ohjelmassa.

Lopputulos antaa viitteitä siihen suuntaan, että suomalaiskävelijä voi lähivuosina tavoitella tosissaan arvokisamitalia. Hän on Aku Partanen, joka taisteli mitalista nytkin vielä 40 kilometriin saakka. Lopputuloksissa Partanen löytyy sijalta 9.

Pirkanmaalaiskävelijöistä Nokialla asuva Jarkko Kinnunen löytyy sijalta 26 ja Aleksi Ojala sijalta 38. Kuten lajille ominaista on, molemmat antoivat kaikkensa. Kinnunen teki matkaa pahan hermovamman kanssa.

– Yhdellä jalalla on hankala kävellä viittäkymppiä. Oikea meni pois pelistä ja tuo oli se kaikki, mitä yhdellä jalalla kävellessä reitille jäi. Kun katoaa voima toisesta jalasta, sitä joutuu raahaamaan mukana, Kinnunen sanoo Ylelle.

Aleksi Ojala taas taisteli oman aineenvaihduntansa kanssa.

– Nesteet eivät imeytyneet, ja miniminesteillä mentiin viimeiseen kymppiin asti. Mutta Japaniin asti ole tultu keskeyttämään.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut