Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaiskävelijät taistelivat maaliin Tokion pätsissä – Yle: "Yhdellä jalalla on hankala kävellä viittäkymppiä"

Monella tavalla yleisurheilun raaimpiin lajeihin laskettu miesten 50 kilometrin kävely kilpailtiin torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen-aikaa Tokiossa. Laji oli viimeistä kertaa olympialaisten ohjelmassa.

Lopputulos antaa viitteitä siihen suuntaan, että suomalaiskävelijä voi lähivuosina tavoitella tosissaan arvokisamitalia. Hän on Aku Partanen, joka taisteli mitalista nytkin vielä 40 kilometriin saakka. Lopputuloksissa Partanen löytyy sijalta 9.

Pirkanmaalaiskävelijöistä Nokialla asuva Jarkko Kinnunen löytyy sijalta 26 ja Aleksi Ojala sijalta 38. Kuten lajille ominaista on, molemmat antoivat kaikkensa. Kinnunen teki matkaa pahan hermovamman kanssa.

– Yhdellä jalalla on hankala kävellä viittäkymppiä. Oikea meni pois pelistä ja tuo oli se kaikki, mitä yhdellä jalalla kävellessä reitille jäi. Kun katoaa voima toisesta jalasta, sitä joutuu raahaamaan mukana, Kinnunen sanoo Ylelle.

Aleksi Ojala taas taisteli oman aineenvaihduntansa kanssa.

– Nesteet eivät imeytyneet, ja miniminesteillä mentiin viimeiseen kymppiin asti. Mutta Japaniin asti ole tultu keskeyttämään.