Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen SDP teki valintansa luottamustehtäviin – esittää valtuuston puheenjohtajaksi Ilmari Nurmista

Tampereen SDP teki valintansa luottamustehtäviin torstaina 5. elokuuta. Demarit esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Ilmari Nurmista. Nurminen on 30-vuotias toisen kauden kansanedustaja.

– Valtuuston puheenjohtajana haluan olla samaan aikaan kova ja napakka, mutta pehmeä ja kuunteleva, oikeudenmukainen ja lähestyttävä. Haluan omalla toiminnallani huolehtia, että demokratia toteutuu ja päätöksiä saadaan aikaan, Nurminen kertoo tiedotteessaan.

Valtuustossa yli kolmasosa on uusia valtuutettuja. Nurminen pitää tärkeänä, että yhteistä työtä myös lähdetään kehittämään yhdessä.

– Aion valmistella yhdessä valtuutettujen kanssa yhteiset pelisäännöt hyvälle ja tehokkaalle kokouskäytännölle sekä toisia kunnioittavalle kokoustamiselle. Haluan, että jokainen valtuutettu voi puhua vapaasti muita kunnioittaen. En aio puheenjohtajana sallia minkäänlaista vihapuhetta kokouksissa ja tästä aion huolehtia, Nurminen sanoo tiedotteessa.

SDP on saamassa Tampereella kaksi apulaispormestarin paikkaa, joista toiseen paikkaan esitetään Pekka Salmea. Salmi ottaisi vastuulleen ensimmäiseksi kaksivuotiskaudeksi elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen lautakuntien apulaispormestarin tehtävät sekä toiseksi kaksivuotiskaudeksi kaupunkiympäristön palvelualueen lautakuntien apulaispormestarin tehtävät. Toiseen apulaispormestarin paikkaan esitetään Johanna Loukaskorpea, joka ottaisi vastuulleen sosiaali- ja terveyslautakunnan apulaispormestarin tehtävät. Kyseinen tehtävä on kaksivuotinen, johtuen soten siirtymisestä maakunnille.

Kaupunginhallitukseen päätettiin esittää varapuheenjohtajaksi Lauri Lylyä, sekä jäseniksi Aila Dündar-Järvistä ja Kirsi Kaivosta. Varajäseniksi esitetään Antti Hiittiä, Inna Rokosaa ja Sofia Julinia. Lauri Lylyä esitetään myös konsernijaoston puheenjohtajaksi. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi päätettiin esittää Ilkka Porttikiveä.

Lisäksi Atanas Aleksovskia esitetään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajaksi.