Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nysse tulee ratikka-aikaan! – Odotettavissa maanantaista alkaen: enemmän liityntäliikennettä, samalla lipulla bussiin ja ratikkaan...

Nyssen uusi aikakausi alkaa maanantaina 9.8. syysliikennekauden alkaessa: silloin ratikkaliikenne alkaa linjoilla 1 (Tays, Kaupin kampus – Sorin aukio) ja 3 (Hervanta - Pyynikintori) ja bussiliikenne siirtyy uusille reiteille. Myös linjanumerointia on uudistettu.

Uusi linjasto perustuu tiheästi liikennöiviin runkolinjoihin ja vaihtoyhteyksiin. Runkolinjat jäävät liikennöimään Hämeenkadulle yhdessä käytetyimpien seutulinjojen kanssa. Ratikkalinjan 1 Tays, Kaupin kampus -pysäkille järjestetään linjoilla 16, 17, 18 ja 41 Irjalasta, Leinolasta, Atalasta ja Kangasalta liityntäliikennettä, mikä mahdollistaa näille alueille aiempaa tiheämmän vuorotarjonnan.

Uutta linjastoa on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä asukkaiden kanssa vuodesta 2018 lähtien. Tampereen kaupunki tiedottaa että kehitystyö linjaston osalta jatkuu edelleen, kun raitiotieverkostoa laajennetaan.

Linjaston uudistus tietää töitä myös pysäkkihuollolle. Muutoksia on kauden vaihtuessa niin paljon, että työn on arvoitu kestävän pari viikkoa. Yhteensä vaihdettavia pysäkkikilpiä on lähes 2 000 koko seudulla.

Pysäkkikilpien ja linja- ja aikataulutietojen vaihto pysäkeille on jo aloitettu. Pysäkeillä voi siis olla joko päättymässä olevan kesäkauden tai alkamassa olevan syyskauden tietoja. Nysse pahoittelee työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa matkustajille.

Ratikka tulee osaksi Nysse-perhettä, ja Nyssen liput käyvät myös ratikoissa. Lipulla voi myös vaihtaa sen voimassaoloaikana liikennevälineestä toiseen. Matkan voi maksaa matkakortilla, mobiililipuilla tai lähimaksulla.

Matkaoikeus pitää vahvistaa jokaisella matkalla näyttämällä lippu lukijalaitteelle aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa, myös vaihtomatkoilla. Bussista ostettu kertalippu näytetään ratikassa matkalippujen tarkastajalle pyydettäessä.

Nyssen liikenteessä liikkuu matkalippujen tarkastajia, joilla on oikeus määrätä 80 euron tarkastusmaksu ilman lippulaitteella vahvistettua lippua matkustavalta.