Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nokia-mitali myönnettiin 30-vuotisjuhliaan viettävälle Nokian Panimolle – ""e on monella tavalla edelläkävijä omassa kokoluokassaan"

Nokian kaupunki on myöntänyt tämän vuoden Nokia-mitalin Nokian Panimolle. Pienpanimo on perustettu vuonna 1991. Mitali luovutettiin 5. elokuuta Tapsan Tahtien puistopiknik-tapahtumassa Poutunpuistossa.

– Nokian Panimolla on ollut rohkeutta uudistaa tuotevalikoimaansa ja se on monella tavalla edelläkävijä omassa kokoluokassaan. Investoinnit tuotantoon Nokialla ja tuotekehitykseen ovat olleet merkittäviä ja kertovat yrityksen halusta pitää asemansa panimoalan keisarina, kuvailee Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi tiedotteessa.

– Olemme erittäin iloisia Nokian Panimolle myönnetystä Nokia-mitalista. Juhlimme parhaillaan panimolla 30-vuotista matkaamme Nokialla. Kaikki juomamme valmistetaan Nokialla ja olemme ylpeästi paikallinen panimo. Olemme investoineet viime vuosina paljon tuotantoomme ja tulemme investoimaan myös jatkossa vastataksemme kasvavaan kysyntään, kertoo mitalin vastaanottanut toimitusjohtaja Janne Paavola tiedotteessa.

Parhaillaan panimo suunnittelee Nokialle nimikko-olutta. Nokialaiset pääsevät vaikuttamaan sen makuun, sillä panimo kerää asiakkailtaan toiveita ja näkemyksiä Nokia-oluesta. Panimossa tuotetaan oluen lisäksi myös virvoitusjuomia ja siideriä.

Pronssisen Nokia-mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Raimo Heino. Sen on saanut vuodesta 1967 alkaen yhteensä 61 eri tahoa, joiden joukossa on muun muassa yhteiskunnallisia vaikuttajia, kulttuurin ja taiteen ammattilaisia, yrityksiä ja yhteisöjä. Viime vuonna tunnustuksen sai Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala.

Mitalin myöntää Nokian kaupunginhallitus ansiokkaasta toiminnasta Nokian hyväksi. Ansiokkaaksi voidaan katsoa poikkeuksellisen mittava panos kaupungin luottamusmiehenä, viranhaltijana tai työntekijänä, yleistä tunnustusta saanut toiminta, joka on huomattavalla tavalla edistänyt Nokian kaupungin aineellista tai henkistä rakentamista tai teko, joka nokialaisen suorittamana on tehnyt Nokian nimeä tunnetuksi ja jolle annetaan erityisen suuri arvo Nokian kaupungin ulkopuolellakin.