Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sorsapuiston puistokonsertti toteutuu koronasta huolimatta – yleisön pitää ilmoittautua ennakkoon, koko orkesteri koronatestiin ennen esitystä

Tampere Filharmonian perinteinen Sorsapuiston puistokonsertti järjestetään lauantaina 7. elokuuta. Maksuton tapahtuma alkaa kello 18 ja se näytetään myös suorana verkossa.

Tampere-talo huomioi konserttijärjestelyissä aluehallintoviraston 30. heinäkuuta Pirkanmaalle asettamat kokoontumisrajoitukset. Tapahtuman järjestelyt on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä poliisin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa. Järjestelyjen tavoitteena on, että yleisö pysyy omilla paikoillaan ja riittävät turvaetäisyydet pystytään varmistamaan.

Puistokonserttiin saapuvien pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan etukäteen verkkolomakkeella. Seurueille osoitetaan omat turvavälein sijoitellut paikat Sorsapuistossa. Sorsapuisto aidataan konsertin ajaksi ja puiston alueelle otetaan enintään puolet normaalista yleisökapasiteetista. Yleisöä kehotetaan ottamaan omat piknik-viltit tai retkituolit mukaan.

Seisoskelua ja paikkojen välillä liikkumista ohjeistetaan välttämään. Koko puistoalue hyödynnetään, jotta etäisyydet muihin seurueisiin ovat riittävät. Yleisöä kehotetaan lisäksi käyttämään kasvomaskeja. Yleisön turvallisuutta ja järjestelyjen toteutumista valvoo ja ohjaa puistossa 60 järjestyksenvalvojaa. Koko orkesteri testataan koronaviruksen varalta ennen konserttia.

Konsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Solistina esiintyy laulaja-näyttelijä Maria Ylipää. Konsertin juontaa Ylen toimittaja Ahti Paunu. Puistokonsertissa tavataan myös tutut Kummeli-miehet Heikki Silvennoinen, Heikki Hela ja Timo Kahilainen, joiden Kari ja Karvattomat -yhtyeellä on valmisteilla yllätyksiä konserttivieraille. Kummelin tv-debyytistä tulee kesällä kuluneeksi 30 vuotta.

Ennen Tampere Filharmonian esiintymistä S-Wings by Dj Jykke tarjoilee tuttuja pop- ja rockhittejä swingeinä ja jazz-versioina kello 16.30 alkaen.