Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilveksen 90-vuotisjuhlaottelu on vuorossa aivan pian: onko pääministeri Sanna Marin tulossa paikalle? – "Hän ilmoitti tästä jo hyvissä ajoin"

Ilveksen 90-vuotisjuhlaottelu pelataan Tampereen Ratinan stadionilla lauantaina 14. elokuuta. Tuolloin Ilveksen miesten liigajoukkuetta vastaan asettuu HIFK, jonka kanssa joukkue on pelannut viime vuosina Tampereella tasaisia ja kovaotteisiakin matseja.

Ottelua enemmän kesän aikana on mietityttänyt korona ja sen mahdollisesti asettamat uudet rajoitukset yleisötapahtumiin.

Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola sanoo, että kapasiteetti tulee asettumaan noin 30 prosenttiin normaalista tilanteesta. Pelipaikkana on Ratina, jossa turvavälien asettaminen on onneksi helppoa.

– Turvallisuusaspekti edellä mennään. Noudatamme voimassa olevia ohjeita ja sen mukaan sitten tehdään mahdollisuuksien mukaan tarkennuksia ja säätöjä, Erola sanoo.

Arvovieraitakin on tiedossa. Innokkaana jalkapallon ystävänä tunnettu pääministeri Sanna Marin totesi kesäkuussa Tamperelaisen haastattelussa, että tulee ilomielin paikalle Ilveksen juhlaotteluun elokuussa. Erola vahvistaa, että Marin on kutsuttu ja paikalle myös tulossa.

– Hän ilmoitti tästä jo hyvissä ajoin, ja on tietysti hienoa että pääministeri saapuu. Arvovieraita on paikalle tulossa enemmänkin, mutta nimistä ei nyt tässä vaiheessa puhuta sen enempää, Erola kuvailee.

Ottelussa käytettävä pelipaita julkistettiin jo aiemmin kesällä. Peliasun paita on pystyraitainen ja väriltään vihreämusta. Peliasun shortsit ja sukat ovat väriltään mustat. Juhlapeliasulla kunnioitetaan seuran ensimmäistä peliasua vuodelta 1931, joka oli vihreämusta pystyraitainen paita ja mustat shortsit. Tuolla ottelulla Ilves pelasi seurahistorian ensimmäisen ottelun.

Juhlasta huolimatta Erola myöntää, että kulunut kausi on ollut seuratoimijalle raskasta laatua. Samaan sarjaan hän niputtaa myös edellisen kauden. Koronan hyvin ennakoimattomat vaikutukset ovat tuoneet seuroille huomattavan määrän haasteita.

– Kaikki on sellaista turbulenssia. Ennen juhannusta kaikki näytti korona-asioiden suhteen hyvältä.

Toimitusjohtaja vetoaa jalkapalloväkeen.

– Toivon mukaan väki nyt kävisi ottamassa rokotuksia. Se on nähdäkseni vaivattomin tapa saada tämä tilanne jotenkin aisoihin.