Timo Soini jakaa satikutia Tampereen perussuomalaisille – "Ei voi mennä niin, että..."

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja antaa satikutia vanhalle puolueelleen siitä, miten puolue onnistui neuvotteluissa kuntavaalien jälkeen. Soinin pitkä haastattelu luettavissa Tamperelaisesta keskiviikkona kello 7 aamulla. Jari Kostiainen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Perussuomalaisten perustajan ja pitkäaikaisen puheenjohtajan Timo Soinin liikkeet ovat kiinnostaneet monia viimeisen parin vuoden aikana. Soini on tuntunut hävinneen julkisuudesta lähes kokonaan ja moni on ihmetellyt sitäkin, mikä entistä ulkoministeriä tätä nykyä oikein kiinnostaa tai mitä hän tekee.

Soini on nyt jälleen palaamassa julkisuuteen, kun miehen muistelmakirja ilmestyy elokuun lopussa. On Soini ehtinyt seurata myös tamperelaista kuntapolitiikkaakin. Hän aloittaa analyysinsa korostamalla sitä, että arvostaa vanhan puolueensa täkäläistä ryhmäpuheenjohtajaa Lassi Kalevaa.

Sitten tulee satikutia.

– Ensin puolueen johto puhuu, että vaaleissa ollaan Suomen suurin, mutta lopputuloksessa jäädään kepunkin taakse. Meikäläisen aikaan tällä tuloksella kritiikki olisi ollut kovaa, mutta ei nyt. Se kertoo siitä, että puolue ei ole enää puolue, vaan lahko jonka johtajaa ei arvostella.

– Ei saisi käydä näin, että voitetaan vaalit ja sitten sen jälkeen pelataan kuitenkin kaikesta ulos. Näin kävi useammassa suomalaisessa kaupungissa. Oppositiosta ei ole koskaan päätetty yhtään mitään, eikä tulla päättämäänkään. Tampereellakin vaalitulos oli sellainen, että ei tällaista olisi saanut päästää käymään, Soini jatkaa.

Lassi Kaleva kommentoi heinäkuussa Tamperelaiselle, ettei puolueella ole "isoa palaa hampaankolossa" kesän neuvottelujen jäljiltä.

– Vaikka meidät jätettiin koalition ulkopuolelle, niin paikkajaossa meitä on kohdeltu reilusti ja asiallisesti. Saimme 10 valtuutetulla periaatteessa 11 valtuutetun ryhmälle kuuluvat paikat. Halutessaan muut olisivat voineet pelata meiltä paikkoja pois esimerkiksi teknisellä vaaliliitolla, Kaleva kommentoi tuolloin.

Tamperelainen tapasi Timo Soinin heinäkuussa Vaakon Nakilla. Pitkä haastattelu on luettavissa keskiviikon printti-Tamperelaisesta ja aamulla verkkosivuiltamme kello 7.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut