Tampereen Voimailuseuran puheenjohtaja ilahtui Mira Potkosen mitalista, yksi asia jäi ihmetyttämään – "Mitä venäläinen erotuomari oikein ajatteli?"

Tampereen Voimailuseuran pitkäaikainen puheenjohtaja, entinen nyrkkeilijä Aarno Laukkanen ilahtui katsoessaan, kun seuran kruununjalokivi Mira Potkonen varmisti itselleen ja Suomelle toisen perättäisen nyrkkeilyn olympiamitalin tiistaina aamupäivällä Suomen-aikaa. Paikalla Tokiossa on tytär Anna Laukkanen, joka on paikalla otteluvalvojana.

Matsi oli hienoa seurattavaa, mutta yksi asia jäi Laukkastakin vaivaamaan.

– Mitä ihmettä venäläinen erotuomari oikein ajatteli? Hän arvioi jokaisessa erässä turkkilaisen paremmaksi. Ensimmäisessä erässä turkkilainen sai hädin tuskin iskuja sisälle ja kävi köysissäkin, ja siitä huolimatta venäläinen katsoi että se on parempi. Tietysti tulee mieleen se, että Venäjän ja Turkin välillä tietty kontakti edelleen vaikuttaa näihin päätöksiin, itsekin kansainvälisessä nyrkkeilyssä erotuomarina työskennellyt Laukkanen puuskahtaa.

Matsi päättyi Potkoselle hajaäänituomiolla 3–2.

– Kun puhutaan olympiatason nyrkkeilystä, ottelutuomiot eivät ole aivan samantekeviä. Tällä tasolla nyrkkeilijää alkaa ketuttaa itseäänkin, jos se tietää että tulos on mennyt hänen kannaltaan väärin, vaikka olisi voittanutkin, Laukkanen huomauttaa.

Potkosen nyrkkeilyyn Laukkanen on erittäin tyytyväinen.

– Miran tyyli on se, että lyödään hiukan pidemmältä, voimalla ja tarkasti. Samaa kannattaa jatkaa Brasilian Beatriz Ferreiran kanssa välierissä. Ferreira on aika kovavoimainen iskijä, se pyrkii lähelle ja pyrkii takomaan siitä, joten Miran on varmasti parempi saada pidettyä Ferreira hieman kauempana itsestään, Laukkanen analysoi.

– Mitali on jo varma, mutta turnaus on vielä kesken. Mitä vaan voi tapahtua, hän kiteyttää.

Välieräottelu Beatriz Ferreiraa vastaan alkaa torstaina kello 8.15 Suomen-aikaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut