Pirkanmaan koronatestaus ruuhkautunut – sairaanhoitopiiri ei suosittele testiä oireettomille karanteenin lyhentämiseksi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ei suosittele karanteenin lyhentämistä testillä.

THL:n uuden ohjeen mukaan karanteenin kestoaika muilla kuin sairaalapotilailla ja hoivakotien asukkailla lyheni kymmeneen vuorokauteen maanantaista 2. elokuuta alkaen. Uusi ohje ei koske tätä aiemmin aloitettujen karanteenien kestoa.

Karanteenin voi purkaa, jos aikaisintaan kuusi vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Negatiivisen testituloksen perusteella kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä päätöksen karanteenin lopettamisesta.

Sairaanhoitopiirit ja kunnat harkitsevat itsenäisesti resurssiensa puitteissa, miten laajasti ne ottavat käyttöön karanteenin aikana, altistumisesta aikaisintaan kuuden vuorokauden kohdalla tehtävän testin.

Pirkanmaalla koronatestaus on ruuhkautunut. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee, että karanteenissa olevat oireettomat eivät hakeutuisi testiin karanteeniaikaa lyhentääkseen. Mikäli karanteenin aikana tulee oireita, testiin pitää hakeutua. Sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että testaamista joudutaan nyt keskittämään ensisijaisesti oireisille ihmisille.

– Vaikka karanteeniaika lyhenee kymmeneen päivään, altistuneen tulee seurata oireiden ilmaantumista 14 päivää altistuksen alkamisesta. Jos oireita ilmaantuu, tulee testiin mennä välittömästi, sairaanhoitopiiri ohjeistaa tiedotteessaan.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut