Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies tuli Suomeen varastetulla passilla, vuokrasi auton ja kulki ympäri maata varastamassa ruokakaupoista vitamiineja – Poliisi takavarikoi yli 2 000 purkkia

Ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään kiertäneen Suomea varastamassa elintarvikemyymälöistä vitamiineja ja muita luontaistuotteita vuonna 2020 ja keväällä 2021. Oulun poliisin tutkima rikos on siirtynyt syyteharkintaan.

Miehen epäillään saapuneen Suomeen varastetulla passilla, vuokranneen auton Etelä-Suomesta ja varastaneen sitten lisäravinteita eri puolilta Suomea.

Vyyhti alkoi purkautua, kun Oulun poliisi sai hälytyksen Haukiputaalle kauppaan 20. toukokuuta. Tarkastuksessa miehen vaatteiden sisältä löytyi noin 700 euron arvosta vitamiineja ja muita lisäravinteita. Mies tarjosi poliiseille väärää henkilöllisyyttä ja hänellä oli hallussaan muualta Euroopasta anastetuksi ilmoitettu passi.

Mies kertoi sittemmin poliisille oikean henkilöllisyytensä ja se saatiin vahvistettua kansainvälisillä kyselyillä.

Poliisi sai selvitettyä miehen liikkeitä Suomessa laite-etsinnän perusteella. Puhelimesta löytyi valokuvia pahvilaatikoista, jotka oli mahdillisesti kuvattu jossakin terminaalissa. Esitutkinnassa halli paikannettiin Lappeenrantaan ja sieltä takavarikoitiin yhteensä 2 224 purkkia vitamiineja ja muita lisäravinteita.

Poliisi epäilee, että lisäravinteet oli tarkoitettu lähetettäväksi eteenpäin ja että samasta hallista oli lähetetty vastaavia paketteja eteenpäin jo ennen kiinnijäämistä.

Poliisin tietoon tulleissa teoissa anastetun omaisuuden arvo on yhteensä lähes 7 000 euroa, mihin sisältyy arvonlisävero 14 prosenttia.

Miestä epäillään yhteensä 16:sta eri varkaudesta 12 eri paikkakunnalla. Miehen kontolle on kirjattu anastusrikoksia Haukiputaan lisäksi Vetelissä, Kalajoella, Kuhmossa, Mäntyharjulla, Haapavedellä, Joensuussa, Oulaisissa, Mäntässä, Rääkkylässä ja Nurmeksessa.

Varkauksien lisäksi miestä on epäilty väärän henkilötiedon antamisesta, ulkomaalaisrikkomuksesta, väärennysaineiston hallussapidosta ja luvattomasta käytöstä.