R.A. Tikka ja Ratikkabongari ovat turvallisen ratikkamatkan asialla – Katso top 5 turvavinkit!

Turvallisuus: R.A.Tikka ja Ratikkabongari kertovat lapsille Tampereen Ratikan saloista leikin ja laulun keinoin.

Ratikkabongari ( Janne Viitaniemi) ja paljasvarpainen tamperelainen takatukkatikka R.A. Tikka ( Antti Kerosuo) ovat omalla tavallaan auttaneet jo parin vuoden ajan lapsia valmistautumaan Tampereen Ratikan tulemiseen.

He ovat kiertäneet ratikkareitin varrella olevissa kouluissa kertomassa musiikkiteatterin keinoin uudesta joukkoliikennevälineestä ja liikenneturvallisuudesta. Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman ja Tampereen Raitiotie Oy:n käynnistämässä hankkeessa tärkeitä asioita käsitellään hauskojen hahmojen kautta.

Ratikkabongari on intohimoinen raitiovaunufani ja R.A.Tikka kutsuu itseään ratikasta kieltäytyjäksi. Tikka on kovin epäileväinen ratikan suhteen ja pohtii kaikenlaisia hölmöilyjä.

Esityksen lopussa Tikkakin osaa ratikkaan liittyvät liikenne- ja käyttäytymissäännöt ja on vakuuttunut sen tarpeellisuudesta.

Kaksikko oli esiintymässä Wivi Lönnin koulun Aleksanterin koulutalossa alakoulun nuorimmille oppilaille hetki ennen kesälomien alkamista.

Ekaluokkalaisten joukossa oli 7-vuotias Helmi Huitula. Hän tykkäsi kovasti R.A.Tikan ja Ratikkabongarin showsta ja erityisesti Tikan raitasukkahousuista.

– Minulle jäi myös mieleen Ratikan reittikartta, Helmi kommentoi.

Koulukiertue ehdittiin aloittaa Hervannassa syksyllä 2019 ennen kuin korona iski. Tämän vuoden keväällä koulukiertue saatiin melkein tehtyä loppuun, kaksi koulua jäi vielä syksyyn.

– Wivi Lönnin koulun vanhempainyhdistyksen toiveesta tuotimme yhteistyössä koululaisten kanssa Ratikka-Uutiset, jossa kerrotaan keskeiset turvallisuusseikat Ratikkaan liittyen. Muiden liikenneturvallisuusmateriaalien lisäksi kouluille on tehty Ratikan liikenneturvallisuusasioista Powerpoint-esitys, jota opettajat ovat voineet hyödyntää opetuksessa, projektisuunnittelija Henna Puisto Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelmasta kertoo.

Ratikan top5 liikenneturvallisuusseikkaa

Muista, että rata ei ole oleskelu- tai leikkipaikka.

Valokuvia ja selfieitä ei saa koskaan ottaa radalla.

Raitiovaunu ei voi väistää sinua, koska se kulkee raiteilla.

Raitiovaunu on hiljainen, joten sitä ei välttämättä kuule etukäteen.

Raiteilla liikkuu raitiovaunujen lisäksi myös kunnossapitokalustoa, joten ole aina varovainen rataa ylittäessäsi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut