Peli ja matka pian samassa lipussa – "Toivottavasti pääsemme aloittamaan vielä kuluvan vuoden puolella"

Tampereella saanee piakkoin tapahtumapääsylippuun sisältyvän joukkoliikennematkan, jonka tapahtumajärjestäjä tarjoaa.

Yhdistetyn tapahtumalipun ja joukkoliikennelipun käyttöönoton mahdollisuutta on selvitetty Tampereella jo vuosia ja nyt ollaan lähellä toteutusta.

– Olemme rakentaneet automaattisen rajapinnan, joka mahdollistaa Nysse-lipun yhdistämisen Lippupisteen (Lippu.fi) kautta myytäviin tapahtumalippuihin.

– Olemme pohtineet Lippupisteen kanssa sitä, mistä voisimme aloittaa yhteislipun myymisen. Toivottavasti pääsemme aloittamaan vielä kuluvan vuoden puolella, Nyssen asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen kertoo lisäten, että Tampereen seudun joukkoliikenne haluaa lähteä yhteistyöhön myös muidenkin lipunvälityspalveluyritysten kanssa.

Yhdistelmälippu on ollut teknisesti valmis jo pitkään, mutta korona-aika, viimeiset puolitoista vuotta, aiheutti sen, että tapahtumia ei ole juuri ollut.

Siksi tapahtumapilotteja ei ole päästy tekemään, Salkonen sanoo.

Toivottavasti pääsemme aloittamaan vielä kuluvan vuoden puolella.

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita totesi Tamperelaisen vastaavaa asiaa käsitelleessä jutussa syyskuussa 2017, että ”lähtökohtana on se, että tapahtumanjärjestäjät korvaavat bussimatkasta 29 senttiä tapahtumalippua kohti”.

Asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen ei voi nyt määritellä yhtä tarkkaa euromäärälukua.

– Korvaussumma riippuu siitä, missä tapahtuma on ja kuinka monta Nyssen vyöhykettä haluamme ottaa mukaan yhdistelmälippuun. Tuleeko siihen siis koko Nyssen toiminta-alue vai vain esimerkiksi vyöhykkeet A-B-C vai A-B, Salkonen muistuttaa.

Tampereen Ilveksen jalkapallon Veikkausliiga-joukkueen otteluihin myydään lippuja Lippupisteen kautta. Ilves Edustus Oy:n kehitysjohtaja Toni Hevonkorpi kertoo, että seura on jo vuosia ollut kiinnostunut mallista, jossa ottelulippu ja joukkoliikennematka olisivat samassa lipussa.

– Olemme keskustelleet siitä Tampereen kaupungin kanssa ja sanoneet, että toivomme lippumallin olevan käytössä, kun Ratikka-reitin vieressä oleva uusi Tammelan stadion valmistuu, Hevonkorpi toteaa.

Hevonkorpi sanoo, että Ilves on valmis kompensoimaan joukkoliikennematkasta Nysselle, mutta mitään summaa hänellä ei ole antaa eivätkä keskustelut ole vielä edenneet niin pitkälle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut