Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hervannassakin luotetaan, että ratikka tuo liven äärelle – "Varjobaarissa on aina hyvä meininki, oli genre mikä tahansa"

Ratikkarock: Kiskot vievät nyt keikalle Hervantaan.

Varjobaari ja sen sisarruokaravintola Pranzo ovat palvelleet Hervannan ytimessä jo 14 vuotta.

”Kaupunki kaupungissa” on aiemmin ollut muualla Tampereella asuville satunnainen kohde, mutta ratikka tuo Hervannan ja sen palvelut helpommin ja nopeammin saataville.

Myös yli tuhat bändiä historiansa aikana stagellaan käyttänyt Varjobaari voi saada uusia kävijöitä kiskoja pitkin.

– Kyllähän meidän saavutettavuus helpottuu, Varjobaaria vetävä Olli-Matti Kankaanpää myöntää.

– Hervanta on jo itsessään hyvä paikka tarjota keikkoja. Päivittäin alueella asuu tai asioi yhteensä noin 40 000 ihmistä, joten siitä saa hyvän asiakaspohjan. Mutta tietenkin ratikkapysäkki ihan tuossa baarin edessä parantaa tilannetta entisestään.

Kankaanpää kertoo, ettei Varjobaarilla ole kiveen hakattua musiikillista linjaa, vaan Hervannassa kelpaa tuottaa ääntä kaikista genreistä. Rock ja varsinkin metalli ovat kuitenkin olleet kuppilassa eniten esillä.

Dj-iltoja, burleskia, räppiä, poppia ja heviä.

– Hervanta Must Die -bändi-iltoja meillä on järjestetty jo yli 10 vuotta. Siitä on kehittynyt instituutio.

– Esimerkiksi tapahtuman t-paitoja on myyty jo 1000 kappaletta, eikä jokainen ostaja ole ollut raskaan musiikin ystävä. Nimen omanlainen huumori puree, Kankaanpää pohtii.

Korona-aikana ehostusta ja äänentoiston kohennusta kokenut Varjobaari on valmiina uuteen keikkakauteen.

– Kun syksy tulee, Varjobaarissa on luvassa dj-iltoja, burleskia, räppiä, poppia ja heviä... ohjelmaa laajalla skaalalla, Kankaanpää painottaa.

Varjobaarin historiasta Kankaanpään mieleen muistuu esimerkiksi toukokuu 2015, jolloin Hervannassa riffitteli amerikkalainen sludge-bändi Bongzilla. Oman alansa klassikko osoittaa, että ratikalla voi päästä kokemaan yllätyksiä ja isojakin akteja.

– Varjobaarissa on aina hyvä meininki, oli genre mikä tahansa, Kankaanpää kuittaa.