”Kiskot kuumiksi vaan!” – Näin ratikka vaikuttaa keikkapaikkoihin Tampereella

Tapahtumat: Keikkajärjestäjien mukaan ratikkaliikenne antaa ihmisille vaivattoman tavan kulkea konsertteihin.

Kas näin! Janne Laurila viittoo, että Tullin ratikkapysäkiltä on vain kivenheiton matka Klubille ja Pakkahuoneelle. Tomi Nordlund

Tomi Nordlund

Tamperelaiset keikkajärjestäjät uskovat ratikan tuovan positiivisia tuulia kaupungin hitaasti mutta varmasti elpyvään livekulttuuriin. Itsenäisyydenkadulla sijaitsevan Tullikamarin ohjelmapäällikkö Janne Laurila uskoo, että niin sanottu uusi aika on alkanut jo näkyä.

– Aivan Tullikamarin kulmalle pääsee vaivattomasti ratikalla vaikkapa Hervannasta ja entistä paremmin, kun saadaan keikat pyörimään täydellä teholla.

Laurilan mukaan Tullikamarilla on alusta asti suhtauduttu ratikan tuloon myönteisesti. Hän muistuttaa, että Tullikamari on muutenkin tehnyt jo pitkään yhteistyötä Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa.

– Esimerkiksi diskoihimme pääsee Nyssen matkakortilla ilmaiseksi keskiviikosta perjantaihin. Kiskot kuumiksi vaan!

Keskustorin kupeessa vaikuttavan G Livelabin vastaava tuottaja Jaani Haapasalo toteaa, että ratikkaliikenteen käynnistyminen helpottaa konsertteihin saapumista julkisilla kulkuvälineillä entisestään.

– Yksi missioistamme on ollut tehdä kaupungin vanhaa keskustaa eläväisemmäksi, ja olen iloinen siitä, että julkisen liikenteen ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot lisääntyvät ydinkeskustaan saavuttaessa, hän sanoo.

Haapasalo arvelee, että esimerkiksi keskustaan terassille lähtemisen kynnys pienenee osalla kaupunkilaisista entisestään ratikan tulemisen myötä.

– Mutta on hienoa, että fyysinen saavutettavuutemme paranee entisestään.

Haapasalo iloitsee, että kaupunki on panostanut ympäristöystävällisempään joukkoliikenteeseen.

– Remontin vaikutukset olivat valitettavia Hämeenkadun ja ydinkeskustan toimijoille. Toivottavasti osa keskustasta poistuneista kivijalkaliikkeistä palaisi nyt Hämeenkadulle – ja asiakkaat niiden mukana.

Ydinkeskustassa sijaitsevan, jazzvetoisen Paapan Kapakan vuoropäällikkö Anssi Pajukanta toteaa, että kaiken logiikan mukaan ratikka parantaa tilannetta asiakkaiden ja keikkakävijöiden kannalta.

– Mitä paremmassa kunnossa infrastruktuuri on, sitä enemmän ihmiset liikkuvat keskustaan päin. Mutta ei multa mitään kristallipalloa löydy, mies naurahtaa.

Hän odottelee jo sitä, että tamperelaiset ottavat ratikan omaksi arkipäiväiseksi kulkuvälineekseen. Sitten alkavat konkreettiset vaikutuksetkin näkyä paremmin.

– Nyt se tuntuu olevan vielä vähän tuollainen kulttuurikohde.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut