Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaakko Mustakallio hakee jatkokautta vihreiden varapuheenjohtajana – "Meidän on pystyttävä taistelemaan rohkeammin"

Jaakko Mustakallio hakee vihreiden varapuheenjohtajaksi syksyn 2021 puoluekokouksessa. Mustakallio tavoittelee puoluekokouksessa jatkokautta.

Mustakallio tiedotti asiasta tänään.

– Suomen on torjuttava ilmastonmuutosta huomattavasti nykyistä vahvemmin. IIhmiset ovat jo kaduilla ja metsäpalot riehuvat Suomessakin, mutta muut puolueet ovat poteroissaan jumissa takamatkalla. Myös meiltä vihreiltä tarvitaan vahvempaa painetta, jotta ilmastopolitiikka saadaan raiteille. Sitä haluan edistää, Mustakallio kertoo tiedotteessa.

– Toinen vihreille tärkeistä teemoista on mielenterveys. Terapiatakuu on yksi Vihreiden tärkeimmistä tavoitteista, mutta muut puolueet jarruttavat sitä sekä hallituksessa että kunnissa. Mielenterveyden kattava hoito on ihmisoikeuskysymys, joka on nostettava tulevien sote-vaalien ytimeen.

Vihreät menettivät kannatustaan 2021 kuntavaaleissa. Mustakallion mukaan nyt on rytminvaihdoksen aika.

– Vihreiden linja on kirkas. Juuri valmistunut periaateohjelma ohjaa puoluetta kohti parempaa. Meidän on pystyttävä taistelemaan rohkeammin, oli kyse sitten luonnosta, lähijunista tai terveyspalveluista, vihreiden periaateohjelman valmistelua johtanut Mustakallio kertoo.