Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki: Rokoteaikoja nyt hyvin saatavissa, toimi näin – "Noin kymmenentuhatta alle 40-vuotiasta puuttuu vielä hyvästä rokotekattavuudesta"

Tampereella koronarokotukset etenevät hyvässä tahdissa kaikissa ikäryhmissä, mutta vielä on paljon rokottamattomia, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Kaupunki tiedottaa, että noin kymmenentuhatta alle 40-vuotiasta puuttuu vielä hyvästä rokotekattavuudesta.

Koronarokotukseen on tarjolla runsaasti aikoja maanantaista perjantaihin niin Ratinan kuin Messukeskuksen rokotusyksikössä. Rokotukseen on mahdollista tulla myös ilman ajanvarausta, mutta ajanvarausta verkossa suositellaan.

Rokotuspaikka on hyvä varmistaa ennalta kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/koronarokotukset, sillä aukioloajat ja rokotuspaikat muuttuvat elokuussa.

Tamperelaiset voivat saada koronarokotteen myös ilman ajanvarausta (walk in) joko Ratinassa (1. rokote) tai Messukeskuksessa (1. ja 2. rokote).

Ratinan walk in -rokotuslinja on tarkoitettu vain 1. rokotteen ottajille. Se on avoinna 6. elokuuta saakka maanantaista perjantaihin kello 8–18.

Ajanvarauksen tehneille Ratinan rokotuslinja on avoinna 6. elokuuta asti kello 8–20.

Koska Ratina on suljettu 9.8.–29.8. siellä järjestettävien tapahtumien vuoksi, tuona aikana annetaan kaikki koronarokotukset Messukeskuksen rokotusyksikössä (Pirkkahalli, Ilmailunkatu 20). Rokotukseen tuleville on järjestetty maksuton edestakainen bussikuljetus keskustasta Messukeskukseen kello 8–20. Bussi lähtee noin 30 minuutin välein Ratinan liikekeskuksen ja linja-autoaseman väliseltä pysäkiltä. 

Messukeskuksessa saa ilman ajanvarausta sekä 1. että 2. rokotteen. Messukeskuksessa walk in -rokotukseen pääsee ilman ajanvarausta 6.8. asti maanantaista perjantaihin kello 11–16.

Elokuun 9. päivästä alkaen vastanottoaika pitenee ja walk in -rokotuslinja on avoinna kello 8–18.

Ajanvarauksen tehneille rokotuslinja Messukeskuksessa on avoinna 9.8. alkaen kello 8–20.

Tampereella on runsaasti aikoja koronarokotukseen erityisesti Messukeskuksen rokotusyksikössä, varsinkin ajan varaamalla saa hyvin itselleen sopivan ajan. Maanantaisin ja perjantaisin sekä Ratinan että Messukeskuksen yksiköissä on havaittu ruuhkaa.

Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, ajokortti, passi tai kelakortti. EU-kansalaiset voivat käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia (sininen).

Rokotussuojan saadakseen tarvitaan kaksi rokotuskertaa. Ajan tehosterokotukseen saa ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Tehosterokotusten suositeltu annosväli on edelleen 12 viikkoa, mutta tamperelaiset voivat tarvittaessa aikaistaa toista koronarokotusta 8 viikkoon. Mikäli tehosterokotuksen antoväliä haluaa aikaistaa ja saada toisen rokotteen aikaisemmin, se on mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta jonottamalla Messukeskuksen walk in -rokotuslinjalla.

Edit 29.7. kello 14.20: Muokattu tietoa ilmaisesta bussikuljetuksesta. Bussit kulkevat 30 minuutin väelin.