Muuttuuko Keskustori pian Lelukaupan pysäkiksi, uumoilee Hämeenkadun uusi lelukauppias Janne Kataja

Liike: Janne Katajan yrityksen avajaiset ovat juuri ennen Ratikan liikennöinnin alkamista.

Näyttelijöinä ja monimediapersoonina koko kansalle tutuiksi tulleet kaverukset Janne Kataja ja Aku Hirviniemi avaavat pian tuotantoyhtiönsä Hihhihhii Oy:n kautta Tampereen Pienen Lelukaupan Hämeenkadulle Sokosta vastapäätä.

Kataja kertoo, että 700 neliöisen liikkeen esiavajaiset ovat 7. elokuuta ja varsinaiset avajaiset 8. elokuuta. Hän paljastaa, että lelukauppa saattaa myös avata ovensa spontaanisti edeltävällä viikolla koeponnistuskokeilun vuoksi.

Janne Katajalle ja yhtiökumppaneille oli alusta asti selvää, että kun he tuovat lelukauppansa Tampereelle, se tuodaan keskustan kivijalkaliiketilaan.

– Kivijalkaliikkeet ja ylipäätään kaupunkien keskustat ovat aina olleet minun makuuni. Euroopan mantereen suurissa kaupungeissa kaupat palaavat vanhoihin keskustoihin ja sijaitsevathan esimerkiksi Italiassa Guccin ja Versacen tyyppiset liikkeet aina kaupunkien keskustassa vaikka ne olisivat sen lisäksi kauppakeskuksessakin.

Hän sanoo kaupungin keskustan olevan kauppakeskus vailla kattoa, mutta että Tampereella voi pian siirtyä ratikan avulla keskustassakin paikasta toiseen liikkuvan katon alla. Mies on innostunut, kun lelukaupan vieressä on Keskustorin ratikkapysäkki, jonka hän toivoo kansan suussa olevan pian "lelukaupan pysäkki".

Kataja yltyy muutenkin ylistämään Tampereen kaupunkiraitiotiejärjestelmää.

Kun käyn missä päin Suomea tahansa ja ihmiset kuulevat, että avaan Tampereelle lelukaupan, kysyvät kaikki heti, että onko se ratikan reitillä.

– Ymmärrän hyvin niitä yrittäjiä, jotka turhaantuivat, kun oven eteen tuli ratikkatyömaan takia monttu ja aita ja elinkeino meinasi tyrehtyä.

– Mutta jos nyt katsoo kokonaisuutta, niin kaupungilla, jossa voi liikkua ratikalla, on jättimäinen vetovoima. Kun käyn missä päin Suomea tahansa ja ihmiset kuulevat, että avaan Tampereelle lelukaupan, kysyvät kaikki heti, että onko se ratikan reitillä. Suomalaiset tietävät Tampereen Ratikan, Janne Kataja toteaa.

Omistaja haluaa, että Tampereen Pieni Lelukauppa on elämyksellinen puoti, jossa on leluja lattiasta kattoon ja että tunnelma on hauska ja välitön.

– Palvelun pitää olla erinomaista. Se tarkoittaa sitä, että myyjä tuntee tuotteet hyvin, palvelee mutakattomasti ja asiakasta hymyilyttää aina, kun lähtee liikkeestä. Tärkeää on myös yllätyksellisyys: kaupassa voi olla taikuri, tuote-esittelyjä ja vaikka tarjoiluja, Janne Kataja määrittelee.

Sekä Riihimäen että Tampereen lelukaupat on käsitelty hygieniaturvallisuuden takia nanoksi-pinnoitteella ja kaupoissa on myös Genanon sisäilmanpuhdistusjärjestelmä, joka tappaa ilmassa olevat bakteerit ja virukset.

Janne Kataja

Juontaja, tv-kasvo, radioääni, näyttelijä, dubbaaja, visailuisäntä, koomikko, yrittäjä, taikuri ja viihdyttäjä

Tunnettuja tuotantoja eri rooleissa: Autot 2 -elokuva (2011) (Miles Axlerod), Korpelan kujanjuoksu (2016, 2017, 2018), Kuokkavieras Kataja (2016), Kaikki vastaan 1 (2017, 2018, 3 kautta), Napakymppi (2017 ja 2018, 3 kautta), Ivalo - Arctic Circle (2018), Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin Veljekset -elokuva (2017), Kuutamolla (2020), Masked Singer (2020) ja Keihäsmatkat (2020).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut