Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Vaihtopaikoista tulee uusia hotspotteja kaupalle" – Kalevan Prisman ja ratikkapysäkin väliin on tulossa lähikauppa ratikkamatkustajien pika-asiointiin

Uusien liikenteen solmukohtien arvo kauppapaikkoina tulee nousemaan, arvioi Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

Esimerkiksi hän nostaa ratikan ja bussien liityntäliikenteen vaihtopisteen vieressä olevan Kalevan Prisman, jonka ympäristöä ollaan kaavahankkeella kehittämässä. Mäki-Ullakon mukaan ratikka muuttaa Kalevan Prisman lähikaupaksi lähes puolelle Tamperetta.

– Vaihtopaikoista tulee uusia hotspotteja kaupalle. Kun Prisman ympäristön kaava mahdollistaa, olemme lähivuosina avaamassa erillisen lähikaupan nopeita asioijia varten lähemmäs pysäkkialuetta.

Uusia avauksia ratikkareitin varrelle Pirkanmaan Osuuskaupalla ei ole tällä hetkellä tulossa. Uudistushankkeita on sen sijaan käynnissä S-Market Pendolinossa ja Sokoksen ruokaosastolla, joilla vastataan myös ratikalla matkustavien tarpeisiin.

– Meidän kauppapaikkaverkostomme ratikkareitin varrella on jo nyt hyvä. Ratikka ei kuitenkaan mullista mitään, sillä oman alueen lähikauppa on yhtä tärkeä kuin ennenkin. Edelleenkin kauppa kannattaa perustaa lähiön sisääntulon lähelle, jossa se on ihmisten kotimatkalla.

Miten ratikka vaikuttaa ruokakauppaa Tampereella? Lue lisää keskiviikon RatikkaTamperelaisesta.