"Vaihtopaikoista tulee uusia hotspotteja kaupalle" – Kalevan Prisman ja ratikkapysäkin väliin on tulossa lähikauppa ratikkamatkustajien pika-asiointiin

Tällaiselta näyttäisi Risman sisäänkäynti Sammonkadulta käsin. Havainnekuvassa Kalevan Prisman edusta, johon ollaan tekemässä uutta kaavaa. Lahdelma & Mahlamäki
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Uusien liikenteen solmukohtien arvo kauppapaikkoina tulee nousemaan, arvioi Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

Esimerkiksi hän nostaa ratikan ja bussien liityntäliikenteen vaihtopisteen vieressä olevan Kalevan Prisman, jonka ympäristöä ollaan kaavahankkeella kehittämässä. Mäki-Ullakon mukaan ratikka muuttaa Kalevan Prisman lähikaupaksi lähes puolelle Tamperetta.

– Vaihtopaikoista tulee uusia hotspotteja kaupalle. Kun Prisman ympäristön kaava mahdollistaa, olemme lähivuosina avaamassa erillisen lähikaupan nopeita asioijia varten lähemmäs pysäkkialuetta.

Uusia avauksia ratikkareitin varrelle Pirkanmaan Osuuskaupalla ei ole tällä hetkellä tulossa. Uudistushankkeita on sen sijaan käynnissä S-Market Pendolinossa ja Sokoksen ruokaosastolla, joilla vastataan myös ratikalla matkustavien tarpeisiin.

– Meidän kauppapaikkaverkostomme ratikkareitin varrella on jo nyt hyvä. Ratikka ei kuitenkaan mullista mitään, sillä oman alueen lähikauppa on yhtä tärkeä kuin ennenkin. Edelleenkin kauppa kannattaa perustaa lähiön sisääntulon lähelle, jossa se on ihmisten kotimatkalla.

Miten ratikka vaikuttaa ruokakauppaa Tampereella? Lue lisää keskiviikon RatikkaTamperelaisesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut