Koronanyrkki esittää kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle – Tays: Leviämisvaiheeseen siirtyminen ei ole enää kaukana

Koronatilanne hankaloitunut entisestään. Tilanteen hillitsemiseksi tarvitaan lisää toimia, tiedottaa Tays.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle (avi) tartuntatautilain 58. pykälän mukaisia kokoontumisrajoituksia sillä lisäyksellä, että sisätiloissa edellytetään turvavälien toteutumista. Lopullisen päätöksen rajoitusten sisällöstä tekee avi lähipäivinä.

Koronanyrkin mukaan tavoitteena on suunnata rajoitustoimet sinne, missä tartuntoja tulee tällä hetkellä eniten.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee, että yksityisissä tilaisuuksissa noudatetaan soveltuvin osin vastaavia toimia kuin julkisissa.

Nämä luvut ovat koronarajoitusten tiukennusvaatimuksen taustalla Pirkanmaalla – Yksi taudin lähde on kasvanut selvästi

Maskia suositellaan edelleen kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa kohtaamisissa. Etätyösuositus on Pirkanmaan alueella voimassa elokuun loppuun asti. Suosituksen jatkotarvetta arvioidaan ensi viikolla.

– Suosittelemme kaikille tapahtumanjärjestäjille, että erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa on vahva maskisuositus. Suosittelemme tätä myös ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa, kuten kesäteattereissa. konserteissa ja festivaaleilla, sanoo johtajaylilääkäri Juhani Sand tiedotteessa.

Pirkanmaa pysyy edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta leviämisvaiheeseen siirtyminen ei ole kaukana.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronan ilmaantuvuus on kuluneen kahden viikon ajalta 85 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista on edeltävän viikon ajalta vajaat kolme prosenttia.

Koronatilanne on mennyt selkeästi huonompaan suuntaan jo muutaman viikon ajan, ja viime aikoina tartuntamäärien nousu on ollut jyrkkää. Myös sairaalahoidon tarve on lisääntynyt hieman.

Taysin mukaan tilanne edellyttää kaikilta valppautta ja varovaisuutta. Tämän hetken tärkeimpiä tavoitteita on varmistaa terveydenhuollon kantokyky ja mahdollistaa koulujen turvallinen aloitus lähiopetuksena niin peruskoulussa kuin toisella asteella.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut