Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Meitä on kohdeltu reilusti ja asiallisesti" – Koalition ulkopuolelle jätetyt Tampereen perussuomalaiset ovat tyytyväisiä paikkajakoon

Elokuussa alkava Tampereen uusi pormestari- ja valtuustokausi näyttäisi starttaavaan sovinnollisessa yhteistyön hengessä.

Koalition ulkopuolelle jätetyillä perussuomalaisillakaan ei ole isoa palaa hampaankolossa kesän neuvottelujen ja päätösten jäljiltä.

Näin vakuuttaa perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva.

Kalevan mukaan puolueessa ollaan tyytyväisiä puolueelle tulleista paikoista ja pormestariohjelman linjauksista.

– Vaikka meidät jätettiin koalition ulkopuolelle, niin paikkajaossa meitä on kohdeltu reilusti ja asiallisesti. Saimme 10 valtuutetulla periaatteessa 11 valtuutetun ryhmälle kuuluvat paikat. Halutessaan muut olisivat voineet pelata meiltä paikkoja pois esimerkiksi teknisellä vaaliliitolla.

Kalevan mukaan perussuomalaisille on tulossa kaksi paikkaa kaupunginhallitukseen viime valtuustokauden yhden sijaan. Myös monissa tärkeimmissä lautakunnissa perussuomalaisilla on kaksi paikkaa.

– Olemme saaneet pormestariohjelmaan merkittävästi omaa kädenjälkeämme ja tulemme valvomaan niiden toteutumista nyt koalition ulkopuolelta käsin, toteaa Kaleva.

Pormestariohjelma julkaistaan elokuun aikana.

Perussuomalaisten lisäksi uuden koalition ulkopuolella on vasemmistoliitto.