Linnainmaan Lidlin avajaispäivä on selvillä – Pihaan toivotaan pesiviä liito-oravia ja parkkipaikan viereen jää suojeltu muinaismuistokivi

Linnainmaan Lidl aukeaa 9. syyskuuta, kertoo yhtiö tiedotteessaan, jossa eritellään Linnainmaan ja Riihimäen uusien Lidlien tonteilla tehtyjä luontoratkaisuja.

Linnainmaalle Lidlin tontilla on tehty liito-oravahavaintoja. Lidlin mukaan myymälän ympäristö on suunniteltu niin, että liito-oravien kulkureitti säilyy koskemattomana. Alueella ei ole havaittu pesiviä liito-oravia, mutta siihen tarjotaan nyt kannustin.

– Kun myymälän rakennusprojekti on saatu päätökseen, laitetaan tontille liito-oravalle pönttö, johon voi asettua pesimään. Alueelta löytyy myös luontopolku ja se saa säilyä virkistyskäytössä tulevaisuudessakin, kertoo Lidlin rakennusosaston asiantuntija Inkeri Marttila tiedotteessa.

Linnainmaan pihapiirin toinen erikoisuus on tontilta löytynyt muinaismuistokivi. Kiveä suojelee muinaismuistolaki ja sillä on määritelty suoja-alue, jota on kunnioitettu myymälän pihan suunnitelmassa. Lidl huolehtii parkkipaikan läheisyydessä olevan kiven ympäristön hoidosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut