Ikonen: Nuoria rokotettava kiireesti – "Long covidilla voi olla pitkäaikaisia inhimillisiä, yhteiskunnallisia ja taloudellisia vaikutuksia"

Anna-Kaisa Ikonen (kok.) Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, tamperelainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Anna-Kaisa Ikonen on huolissaan nuorten kasvavista tartuntamääristä ja pitkittyneen koronan vaikutuksista juuri nuoriin.

Ikonen vaatii käynnistämään nuorten rokotukset pikimmiten. Asetus 12–15-vuotiaiden rokottamiseksi on yhä lausuntokierroksella.

– Nuorten tartunnat ovat voimakkaassa kasvussa ja koulujen alku lähenee. Samaan aikaan rokotteita uhkaa päivittäin jäädä käyttämättä, kun ihmiset eivät lomalla käytä aikojaan. Eikö tässä tilanteessa kannattaisi käynnistää rinnalla nuorten rokotukset nopeutetusti ja pyrkiä saamaan rokotesuoja mahdollisimman kattavaksi ennen lukuvuoden alkua, jos rokote on todettu nuorille turvalliseksi ja saatavuus sen mahdollistaa? ehdottaa Ikonen lähettämässään tiedotteessa.

Ikosen mukaan nuorten kohdalla huolettaa eniten pitkittynyt korona. Kansainvälisen tutkimustiedon mukaan pitkäaikaisia, useita kuukausia kestäviä oireita on raportoitu olevan 10–60 prosentilla koronavirukseen sairastuneista ja vaikuttaa siltä, että long covid koskee nuoria jopa enemmän kuin ikääntyviä. Muun muassa neurologisista oireista kärsivät varsinkin nuoret ikäluokat.

– Niin sanotulla long covidilla voi olla pitkäaikaisia inhimillisiä, yhteiskunnallisia ja taloudellisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat enemmän juuri nuoriin. Myös muut rajoitukset ovat vaikuttaneet nuorten elämään jo pitkän aikaa. Siksi nuorten rokotukset on saatava pikimmiten käynnistettyä, sanoo Ikonen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut