Teatteriarvio | Pyynikillä ja Viikinsaaressa päästiin jo toiselle kierrokselle Pesänjaolla ja Pomolla – Näin onnistui Lari Halme alpakoiden kanssa!

Teatteriarvio: Pyynikillä pyöriin kepeä musiikkikomedia Pesänjako, Viikinsaaressa taas yritysmaailman kiemuroita setvivä Pomo

Pyynikillä ja Viikinsaaressa kesä jatkuu ensimmäisten ensi-iltojen Tohvelisankankarin rouvan ja Tulitikkuja lainaamassa jälkeen.

Pyynikillä nähdään myös hauska musiikkikomedia Pesänjako ja lastennäytelmä Supermarsu ja vieraat viemäristä.

Viikinsaari tarjoaa Lars von Trierin yritysmaailmaan sijoittuvan näytelmän Pomo ja lapsille Viirun ja Pesosen.

Marika Vapaavuoren taitavasti ohjaama Pesänjako alkaa repäisevästi Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin laululla Hyvä, paha ruma mies. Lari Halme ottaa heti yleisön haltuunsa ja Timo Saaren koreografia antaa potkua koko näyttelijäryhmälle.

Halmeen esittämä juristi Jarmo Pasala on hävinnyt venäläistä mafiaa koskevan jutun ja on vaarassa. Poliisiveli ( Sami Hintsanen) löytää hänelle piilopaikan Sari Siikanderin emännöimästä kartanosta, jossa hänen on/off -tyttöystävänsä Kaisa ( Mari Turunen) on töissä tyttärensa Lissun ( Senni Raappana) kanssa. Pasalasta tulee kartanon renki, jonka tehtävänä on hoitaa alpakoita.

Naapurin kesäasukkaat, taiteilija Onni ( Ville Majamaa) ja puoliso Angelo ( Pasi Sarikoski) tuovat eloa ja väriä kartanon arkeen. Enkelinä siipineen on mukana kartanon emännän kuollut aviomies Louie So.

Monet väärinkäsitykset, huijaukset, salailut ja vuosien takaiset asiat takaavat esitykseen yllättäviä käänteitä ja vauhdikasta menoa. Tuure Kilpeläisen tutut laulut kannattelevat kokonaisuutta. Erityisen hieno on Sanni Raappanan huikeasti tulkitsema Valon pisaroita.

Tanskalainen Lars von Trier tunnetaan monista elokuvistaan. Koko homman pomo vuodelta 2006 on Viikinsaaressa lyhentynyt Pomoksi. Liikemies Ramina on lahjakas näyttelijä Ilkka Heiskanen. Hänellä on menestyvä firma Nekalassa (!), mutta tarkoituksena on myydä se venäläisille.

Neljän apulaisjohtajan porukasta on tullut hyviä ystäviä, jotka luottavat häneen. Niinpä hän palkkaa näyttelijän ( Antti Peltola) esittämään liikkeen salaperäistä isoa pomoa ja hoitamaan irtisanomiset ja myynnit.

Olka Horilan ohjaaman esityksen alkupuoli sujuu vähän verkkaisesti, mutta väliajan jälkeen vauhti paranee. Huumoria tuovat venäläiset ostajat Maija Siljanderin Rouva Magarova ja Jarkko Tiaisen tulkki. Tiainen onnistuu hyvin myös roolissaan Nallena ja Siljander Mettenä. Birgitta Putkosen Liisa ja Onni Reilinin Jori luovat joukkoon sopivia tyyppejä. Yrityselämästä Pomo antaa yhdenlaisen kuvan – saattaa olla näköinenkin.

Toinen kierros

Pesänjako

Käsikirjoitus Sami Hintsanen, Ville Pusa, Jani Karvinen ja Marika Vapaavuori

Ohjaus Marika Vapaavuori

Musiikki Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani

Rooleissa Lari Halme, Sari Siikander, Mari Turunen, Sami Hintsanen, Ville Majamaa, Senni Raappana, Pasi Sarikoski,Louie So

Esityksiä Pyynikin kesäteatterissa 25.7. asti

Pomo

Alkuperäisteos Lars von Trier

Ohjaus Olka Horila

Rooleissa Ilkka Heiskanen, Antti Peltola, Maija Siljander, Jarkko Tiainen, Birgitta Putkonen, Onni Reilin, kertoja Ola Tuominen

Esityksiä Viikinsaaren kesäteatterissa 15.8. asti

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut