Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cannesissa kiitelty Seidi Haarla ja Turun Cabaret tähtinä Tampereen Teatterikesässä

Kulttuuri: Cannesin elokuvajuhlilla kiitelty Seidi Haarla tulee Tampereen Teatterikesään rajulla ja omakohtaisella lapsuuskuvauksella.

Yksi korona-ajan kaivatuimmista tapahtumista, Tampereen Teatterikesä, järjestetään 2.–8. elokuuta.

Pääohjelmistossa loistavat kiitetyt kotimaiset esitykset ja Proton Theatren Budabestista suorana välitettävä teos.

Keskustorin ohjelmateltan korvaa G Livelabin tiloissa TelttaLab. Off-ohjelmistossa on tänä vuonna paljon tamperelaisia esityksiä.

Yksi Teatterikesän huikeimmista vierailijoista on Turun Kaupunginteatterin musikaali Cabaret. Menin katsomaan sitä Turkuun vähän pitkin hampain tyyliin ”tämähän on niin nähty”. Vaan eipä ollut.

Ohjaaja Jakob Höglund on puhaltanut teokseen uuden raikkaan hengen unohtaen kaikki entiset tulkinnat. Cabaret on kokonaistaideteos, jossa kaikki osa-alueet ovat hitsautuneet yhteen. Anna Victoria Eriksson ja Olli Rahkonen loistavat pääparina ja seremoniamestarina hurmaa Miika Toiviainen. Jussi Vahvaselkä johtaa huippuorkesteria, joka myös näyttelee erinomaisesti. Näyttelijätkin tarttuvat taidokkaasti soittimiin. Tässä Kit Kat Clubissa viihtyvät kaikki ja siellä eletään kuin viimeistä päivää, vaikka taustalla kummittelee lähestyvä sota.

Turusta tulee myös Juho Mantereen ohjaama Rakkaani, Conan Barbaari. Raju, musta komedia kertoo koulukiusaamisesta, yksinäisyydestä ja ulkopuolisuuden tunteesta. Pääroolissa 13-vuotiaana poikana on Miro Lopperi.

Cannesin elokuvajuhlilla kiitelty Seidi Haarla tulee Teatterikesään sisarensa Ruusu Haarlan kanssa yhdessä kirjoitetussa näytelmässä Uusi lapsuus. Haarlat tekivät aiemmin Traumaruumis-esityksen, joka purki heidän vaikean lapsuutensa aiheuttamia traumoja. Uusi lapsuus on tavallaan sen jatko-osa.

Perheen sisäisiä ongelmia käsittelee myös Sinä päivänä kun Luoja loi isän. Näytelmä kertoo isän kaipuusta ja kysyy miten voi oppia selviytymään, kun lähipiiri ei ole koskaan kasvanut aikuisiksi.

Teksti ja ohjaus ovat Ona Korpimaan taiteellinen opinnäytetyö Teatterikorkeakoulussa.

Kokkolan Kaupunginteatteri tuo Tampereelle Väinö Linnan esikoisteoksen Päämäärä. Juha Luukkosen ohjaus valmistui viime vuonna Linnan syntymän 100-vuotisjuhliksi.

TelttaLabissa kuullaan monia huippumuusikoita alkaen tutusta Kaj Chydeniuksesta. Musiikkiesitysten lisäksi nähdään myös näytelmiä. Miiko Toiviaisen Kepeä elämäni on koskettava luotaus transihmisyyteen.