Cannesissa kiitelty Seidi Haarla ja Turun Cabaret tähtinä Tampereen Teatterikesässä

Kulttuuri: Cannesin elokuvajuhlilla kiitelty Seidi Haarla tulee Tampereen Teatterikesään rajulla ja omakohtaisella lapsuuskuvauksella.

Cannesin elokuvajuhlilla kiitelty Seidi Haarla tulee Teatterikesään sisarensa Ruusu Haarlan kanssa yhdessä kirjoitetussa näytelmässä Uusi lapsuus. Noora Geagea

Katariina Fleming

Yksi korona-ajan kaivatuimmista tapahtumista, Tampereen Teatterikesä, järjestetään 2.–8. elokuuta.

Pääohjelmistossa loistavat kiitetyt kotimaiset esitykset ja Proton Theatren Budabestista suorana välitettävä teos.

Keskustorin ohjelmateltan korvaa G Livelabin tiloissa TelttaLab. Off-ohjelmistossa on tänä vuonna paljon tamperelaisia esityksiä.

Yksi Teatterikesän huikeimmista vierailijoista on Turun Kaupunginteatterin musikaali Cabaret. Menin katsomaan sitä Turkuun vähän pitkin hampain tyyliin ”tämähän on niin nähty”. Vaan eipä ollut.

Ohjaaja Jakob Höglund on puhaltanut teokseen uuden raikkaan hengen unohtaen kaikki entiset tulkinnat. Cabaret on kokonaistaideteos, jossa kaikki osa-alueet ovat hitsautuneet yhteen. Anna Victoria Eriksson ja Olli Rahkonen loistavat pääparina ja seremoniamestarina hurmaa Miika Toiviainen. Jussi Vahvaselkä johtaa huippuorkesteria, joka myös näyttelee erinomaisesti. Näyttelijätkin tarttuvat taidokkaasti soittimiin. Tässä Kit Kat Clubissa viihtyvät kaikki ja siellä eletään kuin viimeistä päivää, vaikka taustalla kummittelee lähestyvä sota.

Turusta tulee myös Juho Mantereen ohjaama Rakkaani, Conan Barbaari. Raju, musta komedia kertoo koulukiusaamisesta, yksinäisyydestä ja ulkopuolisuuden tunteesta. Pääroolissa 13-vuotiaana poikana on Miro Lopperi.

Cannesin elokuvajuhlilla kiitelty Seidi Haarla tulee Teatterikesään sisarensa Ruusu Haarlan kanssa yhdessä kirjoitetussa näytelmässä Uusi lapsuus. Haarlat tekivät aiemmin Traumaruumis-esityksen, joka purki heidän vaikean lapsuutensa aiheuttamia traumoja. Uusi lapsuus on tavallaan sen jatko-osa.

Perheen sisäisiä ongelmia käsittelee myös Sinä päivänä kun Luoja loi isän. Näytelmä kertoo isän kaipuusta ja kysyy miten voi oppia selviytymään, kun lähipiiri ei ole koskaan kasvanut aikuisiksi.

Teksti ja ohjaus ovat Ona Korpimaan taiteellinen opinnäytetyö Teatterikorkeakoulussa.

Kokkolan Kaupunginteatteri tuo Tampereelle Väinö Linnan esikoisteoksen Päämäärä. Juha Luukkosen ohjaus valmistui viime vuonna Linnan syntymän 100-vuotisjuhliksi.

TelttaLabissa kuullaan monia huippumuusikoita alkaen tutusta Kaj Chydeniuksesta. Musiikkiesitysten lisäksi nähdään myös näytelmiä. Miiko Toiviaisen Kepeä elämäni on koskettava luotaus transihmisyyteen.

Teatterikesän pääohjelmisto

Turun kaupunginteatteri:Cabaret ja Rakkaani, Conan Barbaari

Aurinkoteatteri: Tätiratsastajat

Teatteri Viirus: Familjen Bra

Teatteri Takomo: Bouvard ja Pécuchet

Kvartetto, nykytanssiteos

Delta Venus-ryhmä: The Betty Show

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja Q-teatteri: Sinä päivänä kun Luoja teki isän

Seidi ja Ruusu Haarla, KOM-teatteri, Tehdas Teatteri: Uusi lapsuus

Työpari Mira Taussi ja Mikko Bredenberg: Huoneet meren äärellä

Rakastajat-teatteri: Musta, mustempi, romani

Kokkolan Kaupunginteatteri: Päämäärä

Vaasan kaupunginteatteri: Rakkaus!IIK!KÄÄK!YÄK!

Unkarilainen Proton-teatteri: Imitation of Life, välitetään suorana Budapestista Tampere-talon Isoon saliin

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut