Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere avaa mahdollisuuden tehosterokotteen aikaistamiseen jo perjantaina – Näin se onnistuu

Tamperelaiset voivat tarvittaessa aikaistaa toista koronarokotusta aikaisemmasta 12 viikosta 8 viikkoon.

Biontech-Pfizerin Comirnatyn tehosterokotteen voi ottaa 8–12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

Tampereen kaupunki tiedotti asiasta torstaina alkuillasta.

Mikäli tehosterokotteen ottamisen haluaa aikaistaa, on se mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta Messukeskuksen walk in -rokotuslinjalla huomenn perjantaina 23. heinäkuuta lähtien. Messukeskuksen walk in on avoinna huomenn perjantaina kello 11–18 ja maanantaista perjantaihin 26.-30. heinäkuuta kello 11–16. Etuajassa otettavaan tehosterokotteeseen ei voi varata rokotusaikaa etukäteen.

Tampereella päätettiin, että tehosterokotuksia voidaan antaa etuajassa, jotta rokotuskapasiteetti tulisi hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Orivedellä tehosterokotteen aikaistaminen ei ole vielä tällä hetkellä mahdollista.

THL:n mukaan koronarokotteiden antovälisuositus on Suomessa 8–12 viikkoa. Tehosterokote kannattaa mieluiten ottaa 12 viikon aikavälillä, koska pidemmän rokotusvälin on osoitettu parantavan rokotuksen tehoa ja suojan kestoa. Tehosterokote suositellaan siis ensisijaisesti otettavaksi ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annetulla rokotusajalla.